Gemeente zet duurzame renovatie op de kaart

Samen met de Provincie Oost-Vlaanderen (Steunpunt duurzaam wonen en bouwen) en Energiehuis BEA zet het lokaal bestuur Lebbeke duurzame renovatie op de kaart.

“Lebbeke geeft met dit lokaal renovatieproject uitwerking aan de klimaatdoelstellingen en het burgemeestersconvenant, dat in 2017 ondertekend werd. Samen met onze inwoners willen we duurzame én aangename plekken maken om te wonen en te leven”, zegt schepen van Energie en Klimaat Mike Torck (Groen). “Onze woningen zijn verantwoordelijk voor een groot deel van de CO2-uitstoot. Met duurzame renovaties maken we mensen warm om hun huizen energiezuiniger te maken. Dat is niet alleen goed voor het milieu, het zorgt ook voor meer comfort én het levert een fikse besparing op.”

Dankzij het lokaal renovatieproject kunnen mensen een beroep doen op persoonlijk renovatieadvies aan huis en verdere begeleiding en ontzorging doorheende renovatiewerken. “Voor het persoonlijk renovatieadvies aan huis wordt samengewerkt met MilieuAdviesWinkel (MAW) Gent, die beschikt over heel wat expertise op vlak van duurzaam bouwen en verbouwen. Een adviseur van MAW maakt tijdens een huisbezoek samen met jou de huidige staat van je woning op en ontwikkelt een stappenplan om je woning klaar te maken voor de toekomst. Wat zijn voor jouw woning duurzame en betaalbare oplossingen op vlak van isolatie, verwarming, ventilatie,…? In een uitgebreid adviesverslag met alle informatie kan je achteraf nog eens alles nalezen. Als je dit wenst, kan je vervolgens ook (gratis) deskundige begeleiding krijgen. Energiehuis BEA is hier de erkende BENOvatiecoach die zal zorgen voor de begeleiding en ontzorging van je renovatietraject. Zij gaan met jou op zoek naar aannemers, vragen offertes op en helpen je bij het aanvragen van premies.”

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)