Gemeente Lebbeke viert in 2023 liefst 12 honderdjarigen

Lebbeke leeft… en blijft leven. Dat bewijzen de bevolkingscijfers. En die laten er geen twijfel over bestaan: Lebbekenaren leven alsmaar langer. In totaal zijn 1193 Lebbekenaren ouder dan 80 jaar, waarvan 217 ouder dan 90 jaar en 5 die de leeftijd van 100 hebben bereikt. “Het is dan ook niet verwonderlijk dat we in 2023 twaalf inwoners te vieren hebben die 100 kaarsjes of meer mogen uitblazen. Met als kers op de taart: de oudste inwoner die 103 jaar wordt”, zegt burgemeester Jan Vanderstraeten (CD&V).

“Het gaat om een absoluut record”, aldus burgemeester Jan Vanderstraeten. “Nog nooit waren er in Lebbeke zo veel eeuwelingen. Een bewijs dat het in Lebbeke goed is om te wonen en te leven.” Het gemeentebestuur laat die speciale verjaardag trouwens niet onopgemerkt voorbij gaan. De eeuwelingen mogen op hun verjaardag een bezoekje verwachten van de burgemeester en krijgen een geschenk. Daarnaast wordt hen ook een felicitatiebrief opgestuurd in naam van het voltallige schepencollege.

Vorig jaar mocht het gemeentebestuur ook al een paar honderdjarigen een bezoekje brengen. Waaronder drie tegelijk in het Woonzorgcentrum Reva Ter Sig. Over een gezond leefmilieu gesproken.

Foto (c) Gemeente Lebbeke.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.