Gemeente Berlare probeert Oekraiense vluchtelingen aan job te helpen

Berlare doet een oproep naar bedrijven, kmo’s en horeca of zij geen vacatures openstaan hebben voor Oekraiense vluchtelingen.

“Vele  bedrijven zijn op zoek naar arbeidskrachten, ook in Berlare is dit het geval”, zegt schepen van Sociale Zaken Gunther Cooreman (Open VLD). “Het blijkt dat deze moeilijk opgevuld geraken. We proberen aan onze Berlaarse bedrijven een helpende hand te bieden door hen in contact te brengen met deze mensen. Er zijn immers een aantal jobs waar een goede taalkennis niet essentieel is voor de job. Uiteraard zal de gemeente hen toeleiden naar taalcursussen voor een vlotte integratie. Het is duidelijk een win–winsituatie voor beide partijen. Vele vluchtelingen zoeken een zinvolle tijdsbesteding en biedt een job hen voldoening, sociale contacten, structuur en uiteraard een inkomen.”

De sociale dienst van de gemeente zal er op toezien dat de mensen een correct en volwaardig arbeidscontract krijgen aangeboden. “Voordeel voor het lokaal bestuur is ook dat er geen leefloon  meer zal moeten worden uitgekeerd gezien de vluchteling een inkomen zal verwerven”, zegt de schepen. “Momenteel verblijven er  een 40-tal Oekraiense mensen in Berlare bij gastgezinnen die  zich spontaan hebben aangemeld. De opvang loopt vlot en er stellen zich momenteel geen noemenswaardige problemen.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.