Geboortebos is 27 bomen rijker

De verdere aanplant van het geboortebos in de Kloosterlandstraat in Overmere is doorgegaan. Nadat  vorig jaar de eerste 25 bomen werden geplaatst,  zijn nu opnieuw 27 bomen geplant. 10 bomen werden door de ouders mee naar huis genomen om in eigen tuin te planten.

“De ouders die tussen 1 januari 2021 en 30 augustus 2021 een kindje  kregen, werden aangeschreven”, zegt Gunther Cooreman (Open VLD), schepen van Welzijn. “Ongeveer 1 op 3 reageerde. Hopelijk wordt de respons groter de komende jaren aangezien we dit als gemeentebestuur toch een mooi initiatief vinden. Met de blijvende uitbouw van het geboortebos wensen we de symboliek van nieuw leven te benadrukken. De bomen zijn klaar om mee te groeien met de kinderen. Daarenboven werden opnieuw fruitbomen aangeplant zodat we bij wijze van spreken over  een aantal jaren kunnen spreken van een “voedselbos”.”

Bijkomend wil de gemeente met deze plantactie ook verder inzetten op een groene leefomgeving en een beter milieu voor de inwoners. “De aanwezige ouders konden hun eigen boompje voor hun pasgeborene planten en ook nog genieten van een hapje en een drankje. Later zal ook nog een naambordje geplaatst  worden op een speciale zuil in de vorm van een boom.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.