Geboortebos en herdenkingsbos aangeplant

Er werden onlangs in Lebbeke twee boomplantacties georganiseerd. En die leidden tot een nieuw geboortebos, maar ook tot een herdenkingsbos.

Natuurpunt vzw heeft tussen de Sasbaan en de Laerestraat te Wieze een perceel van ongeveer 3,3 hectare aangekocht. Het deel op Lebbeeks grondgebied (ongeveer 1,6 ha) heeft  Natuurpunt vzw bebost in samenwerking met de gemeente als geboortebos en als herdenkingsbos. “Dit geeft onze gemeente een unieke kans om in de nabijheid van het vorige geboortebos het bebossingsproject verder te zetten voor een periode van 6 jaar. Het zorgt ook voor een versterking van het aanwezige boscomplex wat de natuur alleen maar ten goede komt. Het perceel zal ook ingeschakeld worden in de Vossenwegelroute, zodat onze burgers van dit stukje natuur kunnen genieten.”

Het geboortebos en herdenkingsbos zal onderhouden worden als een natuurlijke entiteit en niet als een park. “Langsheen een wandelweg zullen herdenkingsmonumentjes in hout geplaatst waarop de naamplaatjes van de geboren kindjes worden bevestigd. Dit jaar hebben we gekozen voor een ree als herdenkingsmonument. Voor het herdenkingsbos werd gekozen voor een houtsculptuur van Marc Struyf waar de naamplaatjes van de dierbaren op worden bevestigd. Met deze aanplantingen zorgt het lokaal bestuur voor het aanleggen van een aangenaam en klimaatbestendig bos waar er ruimte zal zijn om te onthaasten, te ontmoeten en tot rust te komen. Naarmate er meer bomen geplant worden, zal dit stukje bos bijdragen aan een gezonde leefomgeving, meer biodiversiteit en een groener Lebbeke”, zegt Goedele Uyttersprot (N-VA), schepen van Leefmilieu.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.