Fietsersbond sensibiliseert rond verlichting

Onlangs voerde de Fietsersbond in Dendermonde een sensibiliseringsactie. Wie geen fietsverlichting had kreeg er van de vereniging. Met een uitleg bij waarom goed verlicht zijn belangrijk is.

“Eén van de belangrijkste doelen van de Fietsersbond is het stimuleren van het fietsen. Elke fietser die naar school, werk of winkel rijdt, helpt mee aan een beter klimaat, zorgt voor een schonere lucht en een gezonder lichaam. Fietsen moet natuurlijk gebeuren in veilige omstandigheden. En daar wringt soms het schoentje. In Dendermonde verwijzen we dikwijls naar de overheid omwille van de onveilige fietsinfrastructuur, maar er is ook een individuele verantwoordelijkheid. Fietsen door de Zandstraat is al risicovol, slecht verlicht door de Zandstraat rijden is ronduit gevaarlijk”, zegt Pier Tielens van de Fietsersbond.

Alle weggebruikers moeten zich goed zichtbaar maken in het verkeer tijdens de donkere uren. Dus ook de fietsers! “Niets maakt zo zichtbaar als een goed licht. Fietsers zijn dan ook verplicht om reglementaire fietsverlichting op hun fiets te hebben. De resultaten van de politieactie op 22/10 op de Sint-Gillislaan waren bemoedigend: 95.4 % van de gecontroleerde fietsers bleek in orde. Toch betekent dit dat bijna 1 op 20 fietsers niet goed verlicht waren. Dit kan beter. De fietsverlichting van elke fietser uit de richting van Appels werd door de politie gecontroleerd. Wij verstrekten hen preventietips rond fietsverlichting en indien nodig monteerden we bij hen een goede lichtset, zodat zij/hij verder kon rijden. Ook goed verlichte fietsers konden een presentje krijgen”, zegt Tielens.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.