Fiberklaar komt naar Ros Beiaardstad

Fiberklaar rolt zijn glasvezelnetwerk uit in Dendermonde. “Dit na een geslaagde campagne in de Ros Beiaardstad waarin twintig procent van de inwoners aangaf een fiberabonnement af te willen sluiten bij één van de deelnemende internetproviders. In de eerste fase gaat het om 10.331 huisaansluitingen. Omwille van het grote enthousiasme in de stad, start Fiberklaar ook meteen de voorbereidingen voor een tweede fase met nog eens 7.040 woningen”, klinkt het.

Fiberklaar bouwt zo verder aan de ambitie om tegen 2028 anderhalf miljoen Vlaamse huishoudens van fiber te voorzien.  “Die ambitie is natuurlijk belangrijk – maar die kunnen we enkel realiseren door stap per stap, stad per stad samen te werken met onze partners en te luisteren naar alle feedback die we krijgen van inwoners”, zegt Rik Missault, CEO van Fiberklaar. “Wij leggen een open netwerk aan waar de deelnemende internetproviders vervolgens gebruik van kunnen maken om hun diensten aan te bieden. En die cirkel is pas rond wanneer inwoners weten welke voordelen zo een snel en stabiel netwerk kan hebben – en hoe het een verschil kan maken in hun leven.”

“De Dendermondenaars zien de voordelen van glasvezel duidelijk in. Twintig procent van de inwoners gaf al aan een fiberabonnement te nemen bij de deelnemende internetproviders. En daarom begint Fiberklaar nu, na de voorbereidende werkzaamheden die eerder al startten, met de effectieve grondwerken. Daarvoor werkt het samen met aannemer Solutions30. In een eerste fase gaat het om 10.331 huisaansluitingen.” Door het enthousiasme van de inwoners bereidt Fiberklaar ook al een tweede fase voor, meer bepaald in het zuidoostelijke deel van de stad met 7.040 potentiële huisaansluitingen. Als Fiberklaar effectief start met de werken, kunnen inwoners die nog geen abonnement namen alsnog kiezen voor een gratis huisaansluiting gedurende de aanleg, zonder abonnementsverplichting. Zo biedt Fiberklaar zoveel mogelijk inwoners de kans om zich aan te sluiten op het netwerk van de toekomst. “Dat wil zeggen dat inwoners zelf kiezen of en bij welke telecomprovider ze een fiberabonnement nemen voor diensten zoals internet, digitale TV, clouddiensten, gaming, VR, streaming en telefonie. Vanaf de eerste dag bieden Proximus, Multifiber, RapidXS en edpnet hun diensten aan en verwacht wordt dat nog andere providers op de fiberkar zullen springen.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.