Enthousiaste fietsers leggen 580 kilometer af voor Borstkliniek

Een groep van twaalf enthousiaste fietsers reden van 25 tot 28 augustus de ‘Tour de la Brosse’, een vierdaagse fietstrip van Doorslaar naar de Franse Bourgogne (580 kms). De Tour is een initiatief van Marie Jeanne Roels en Hans Geense, die samen Le chateau de la Brosse uitbaten in het Franse Varennes-Vauzelles.

De Tour de la Brosse sponsort het goede doel en gaf een cheque van 510 euro aan de borstkliniek van az Sint-Blasius. Dr. Jan Decloedt, coördinator van de borstkliniek, fietste de trip mee. “We zetten met de Borstkliniek en het az Sint-Blasius al lange tijd in op revalidatie bij borstkankerpatiënten die na een lange behandeling opnieuw aan hun conditie willen werken. Meer recent is ook het project Onco-Move gestart, waarbij patiënten reeds tijdens hun behandeling worden begeleid om meer te bewegen.”, vertelt Jan Decloedt.

Het bedrag van de Tour de la Brosse-sponsoring wordt gebruikt om onze beweegprogramma’s zo laagdrempelig mogelijk te kunnen aanbieden aan mensen met kanker. “Sporten is belangrijk bij revalidatie en verkleint de kans op ziekteherval. Ik heb zelf ook opnieuw ervaren hoe verrijkend het is om het in groep te doen. Dankzij de Tour de la Brosse heb ik nieuwe fietsvrienden, coaches en maten bij. We zijn dan ook erg blij met de schenking, die ons toelaat onze groepsprogramma’s voor mensen met kanker verder uit te bouwen.”

Foto (c) az Sint-Blasius.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)