Energiesteun voor 40 asielen in Oost-Vlaanderen

Vlaams Dierenminister Ben Weyts helpt 40 asielen in de provincie Oost-Vlaanderen om hun energiefactuur te betalen. De Oost-Vlaamse asielen kunnen rekenen op in totaal € 145.000. Het bedrag per asiel varieert van € 1.000 tot meer dan € 21.000. “De dierenasielen in Oost-Vlaanderen helpen talloze dieren om door een moeilijke periode te komen, dus willen wij hen ook helpen om door een moeilijke periode te komen”, zegt Weyts. “Net zoals veel gezinnen en bedrijven hebben ook onze asielen geworsteld met de fors gestegen energieprijzen”.

De dierenasielen in Oost-Vlaanderen vangen heel wat verwaarloosde, mishandelde, verdwaalde of thuisloze dieren op. Tot voor een paar jaar kregen ze daarvoor geen enkele structurele steun vanuit de overheid. In 2020 bracht Vlaams Dierenminister Ben Weyts hier voor het eerst verandering in en sindsdien is er gewerkt aan een systeem van structurele financiële steun voor alle erkende dierenasielen. Vorig jaar bedroeg de totale steun al € 1,7 miljoen. Daarbovenop trok Weyts ook extra middelen uit voor eenmalige energiesteun, nadat ook veel asielen geraakt werden door de fors gestegen prijzen.

Vlaams Dierenminister Ben Weyts heeft nu € 145.000 energiesteun uitgekeerd aan 40 asielen in de provincie Oost-Vlaanderen. Het bedrag per asiel is afhankelijk van de grootte van het asiel en varieert van € 1.000 tot meer dan € 21.000. “Dierenasielen doen fantastisch werk, dus we willen hen letterlijk en figuurlijk niet in de kou laten staan”, zegt Vlaams minister Weyts. “De medewerkers en vrijwilligers voorkomen en verhelpen veel dierenleed. We mogen hen ook niet vergeten wanneer de energiefactuur aankomt.”

Energiesubsidies voor asielen in Oost-Vlaanderen:

AsielGemeenteBedrag
KaTThuis VZWHamme€ 3.742,86
Animals & People Projects vzwDendermonde€ 2.994,29
Kattenopvang Waasland vzwHamme€ 1.197,72
VZW Eefs HoekjeHamme€ 1.122,86
Poezenbos vzwBuggenhout€ 1.000,00
Pets CloverBerlare€ 1.000,00

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.