ELITA LEBBEKE BUGGENHOUT | Naar gedeelde eerste plek na winst in en tegen Bocholt

Elita Lebbeke-Buggenhout kon winnen in Bocholt en komt op een gedeelde eerste plaats in de tweede nationale bij de mannen.

“Na onze midweek match in Beyne die we met een 29-31 overwinning konden afsluiten, stond zaterdag de topper tegen leider Handbal Sezoens Achilles Bocholt op het programma. Met maar liefst 6 geblesseerden werd de spoeling dun waardoor Sander Tirry als extra keeper werd meegenomen. Na de nodige peptalk voor de match en met de vocale steun van de geblesseerden trokken we ten strijde”, klinkt het bij de club. “De eerste helft was gelijk opgaand, onze kansen werden vakkundig afgewerkt en de verdediging stond als een huis. Bocholt wist niet wat te beginnen tegen onze toegepaste tactiek. Rusten deden we bij 16-17. Nog 30 minuten volhouden en de 2 punten konden mee naar Lebbeke.”

Bij de start van de 2e helft sputterde de afwerking even waardoor Elita na 13 minuten 21-19 in het krijt stond. “De verdediging werd opnieuw aangescherpt en Bocholt kwam nog heel moeilijk tot scoren, mede ook door Sander die was ingekomen en op toerental begon te komen. Spijtig genoeg was zijn wederoptreden van korte duur, want 10 minuten voor het einde sloeg het noodlot toe en ging hij voor een derde keer door zijn knie. Kwinten kwam super gemotiveerd zijn broer vervangen en samen met een sterke verdediging kon Bocholt maar 3 keer meer scoren in de laatste 10 minuten. De aanvallende tactiek bleef werken met als resultaat een 25-27 overwinning. Een overwinning van het collectief en een goeie vechtersmentaliteit die ons een gedeelde eerste plaats oplevert.”

Foto (c) Handbalclub Elita Lebbeke-Buggenhout.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.