Eerstelijnszone Dender start met nieuwe eigen reservelijst voor vaccinatie

In Eerstelijnszone Dender telde men op 11 juli 103.724 gevaccineerde 18 plussers, goed voor 91%. 58.999 mensen werden al volledig gevaccineerd, goed voor 52%.

“In Hamme worden komende week 4 vaccinatiedagen voorzien, goed voor 3.762 uitnodigingen waarvan slechts 1.063 voor hun eerste prik. 681 burgers komen ook langs voor hun vervroegde tweede prik AstraZeneca. In Dendermonde zijn 6 vaccinatiedagen voorzien, goed voor 6.716 burgers die werden uitgenodigd waarvan slechts 1.853 voor hun eerste prik. 846 burgers komen ook langs voor hun vervroegde tweede prik AstraZeneca”, zegt Reinout Remmery, coördinator van Eerstelijnszone Dender. “Afgelopen week werden uitnodigingen verstuurd tot 20 juli. Bij het uitsturen van die uitnodigingen werd geboortejaar 2005 bereikt. Burgers die reeds een reguliere uitnodiging hebben ontvangen, kunnen niet meer opgeroepen worden via QVAX. Dat wil zeggen dat we via QVAX op dit moment 16 jarigen en jonger uitnodigen voor een last minute prik. Wij merken echter dat ons QVAX-vat bijna elke dag quasi leeg is. Dit blijft nog steeds de snelste weg om jouw vaccinatie te krijgen. Heb je je nog niet geregistreerd, misschien omdat je dacht dat het nog lang niet aan jouw was, dan is het zeker nu het moment. Dit kan al vanaf je twaalfde verjaardag!”

Alle 12-15-jarigen zullen de komende weken een persoonlijke uitnodiging ontvangen voor 2 prikken Pfizer in een van de vaccinatiecentra. “Dit is het enige vaccin dat goed getest is bij deze leeftijd. De vaccins zijn zeer voorzichtig onderzocht vooraleer zij toestemming krijgen voor de toediening, ook bij jongeren. Het grootste verschil met de vaccinatie van 16- tot 18-jarigen is dat men een toestemming van ouder(s) of voogd nodig heeft om gevaccineerd te worden. Dat kan door samen met een van de  ouders naar het vaccinatiecentrum te gaan, of door een toestemmingsbrief mee te brengen als men alleen gaat.  Uiteraard is ook de mening van de 12-15-jarige zelf van belang.  Wij roepen dan ook op om dit samen te bespreken en eventueel de huisarts te contacteren met je vragen.”

Eerstelijnszone Dender lanceert een nieuwe, eigen reservelijst. “Elke inwoner die nog één of twee prikken nodig heeft, kan zich hierop registreren, zonder leeftijdsbegrenzing.  In dit formulier zal gevraagd worden wat men nog nodig heeft: een tweede prik AstraZeneca, een tweede prik Pfizer of een volledige vaccinatie.  Daarnaast zullen we ook opvragen wanneer dit zeker niet kan, door bijvoorbeeld een vakantie. Op die manier hopen we een ruimere lijst te beschikking te krijgen om onze lege gaten in te vullen, maar hopen we bovendien ook op maat van elke burger zo snel mogelijk een volledige vaccinatie te voorzien.” Burgers kunnen zich hiervoor registreren via deze link.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.