Eerstelijnszone Dender is pilootregio voor de implementatie van de BelRAI Home Care

De BelRAI HC is een digitaal bevragingsinstrument waarbij de zorgnood van de burger in kaart wordt gebracht. Eerstelijnszone Dender is de pilootregio voor de implementatie ervan.

“Om de zorgnoden in kaart te brengen gaan de vertrouwde hulpverlener(s) met de burger in gesprek om een zo volledig mogelijk beeld te krijgen van de zorgnoden”, zegt Reinout Remmery, de coördinator van Eerstelijnszone Dender. “Het bijzondere aan het project BelRAI HC is dat de bevraging multidisciplinair wordt ingevuld. Elke hulpverlener vult dat deel van de BelRAI HC-bevraging in dat relevant is voor zijn/haar vakgebied. Alle antwoorden worden verzameld, rekening houdend met de privacy van de burger. Eenmaal de antwoorden gekend, berekent het Vlaams BelRAI Platform een aantal zorgschalen en aandachtspunten.”

Het pilootproject BelRAI Home Care (HC) is een initiatief van de Vlaamse Overheid. “Dit project heeft als doel het gebruik van de BelRAI HC uit te testen. De afgelopen maanden volgden een 50-tal zorgverstrekkers een intensieve opleiding. Vanaf 1 december werd gestart met het afnemen van de bevragingen en dat tot 31 mei 2023. Vanaf 1 juni 2023 zal het gebruik van de BelRAI HC voor hulpverleners geïmplementeerd worden in heel Vlaanderen. Als er door de bevraging bijzondere zorgnoden gedetecteerd worden, bespreken de hulpverleners deze met de persoon met een zorg en/of ondersteuningsnood en/of diens mantelzorger/vertrouwenspersoon. Deze bevraging is gratis en heeft geen financiële gevolgen voor de persoon met een hulpvraag en zijn mantelzorger/vertrouwenspersoon.”

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.