Op zondag 28 maart 2021 organiseerde Eerstelijnszone Dender de ELZA’s (Eerstelijnszone Awards). “Met deze awards tonen wij onze waardering voor personen en organisaties uit onze regio die het voorbije jaar het verschil gemaakt hebben voor anderen. Er is immers weinig waar wij meer van houden dan van solidariteit en van verbinding”, zegt Reinout Remmery, coördinator van Eerstelijnszone Dender.

“We reikten deze keer 3 awards uit: de ELZ-M/V/X van het jaar, de ELZ-vereniging of organisatie van het jaar en het ELZ-gebroed van het jaar, voor kinderen en jongeren tot 26 jaar, zowel personen als organisaties. Kandidaten werden via een kort smartphonefilmpje voorgedragen door iemand uit hun naaste omgeving, vrienden, collega’s, cliënten. De awardshow werd, zonder publiek, opgenomen in het vaccinatiecentrum in Dendermonde en was op zondagmorgen online te volgen via Facebook en YouTube.”

In de categorie Gebroed ging JUNG, een jongerenmagazine vanuit jeugdhuis ’t Klokhuis uit Hamme, met de prijs lopen. De tweede award, individu van het jaar, ging naar Rene Vermeir uit Baasrode. “Rene is actief als vrijwilliger in het woonzorgcentrum Sint-Vincentius en symboliseert zo het harde werk van alle vrijwilligers in onze Eerstelijnszone. De derde en laatste award was voor Claudette en Jose van Moratex in Lebbeke. Zij maakten tijdens de eerste lockdown mondmaskers voor erg veel mensen. Alle winnaars gingen naar huis met een kunstwerk, gemaakt door bewoners en medewerkers van LDC Zilverpand in Dendermonde.”

(bron: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)