Eerstelijnszone-Awards Eerstelijnszone Dender uitgedeeld

Eerstelijnszone Dender reikte ook dit jaar opnieuw ELZA’s (Eerstelijnszone-Awards) uit aan verdienstelijke zorg- en welzijnsinitiatieven. “Met deze awards willen wij projecten, personen, organisaties, … in de bloemetjes zetten die met hun initiatief en engagement de werking van de Eerstelijnszone hebben versterkt en uitgedragen”, zegt Reinout Remmery, de coördinator van Eerstelijnszone Dender.

“Doelstelling is niet enkel de genomineerden te waarderen en in de schijnwerpers te zetten, maar daardoor ook andere partners te inspireren, opdat goede voorbeelden ook anderen zouden motiveren, stimuleren, tot actie aanzetten.” De ELZA voor innovatie ging naar Ivanka Willems van de Blasius Academy. “Deze prijs gaat naar een persoon of organisatie die in 2022 een vernieuwende actie of project opstartte of uitvoerde binnen zorg en welzijn. Iets dat voor het eerst werd gedaan om de dienstverlening, aanbod, werking,… verder uit te bouwen, dat nog niet eerder werd geprobeerd eventueel in samenwerking met andere diensten of organisaties”, volgens Reinout Remmery.

Drempelloos Dendermonde won in de categorie voor toegankelijkheid. De werkgroep dementievriendelijke gemeente in Buggenhout won in de categorie dementievriendelijke, zorgzame buurt. Er was ook een categorie om de initiatieven die genomen zijn voor de vluchtelingen uit Oekraïne te belonen. De ELZA ging daar naar de intergemeentelijke werkgroep en de sociale diensten van de gemeenten Lebbeke, Buggenhout en Dendermonde. “Alle partners konden personen, organisaties, projecten, … voordragen.  Uit deze genomineerden koos de Zorgraad (het bestuursorgaan van de Eerstelijnszone) na stemming de uiteindelijke winnaars.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.