Eerste wedstrijd voor meisjesploeg U13 Jong Sint-Gillis

De kersverse meisjesploeg van voetbalclub Jong Sint-Gillis uit Dendermonde speelde het voorbije weekend de allereerste wedstrijd.

Steeds meer meisjes vinden de weg naar het voetbal. Met meer dan 28.000 zijn ze intussen. De komende drie jaar wil de voetbalbond het aantal voetballende meisjes nog verdubbelen. Voetbalclub Jong Sint-Gillis wil graag meebouwen aan dat succesverhaal. De club heeft al een dameselftal in derde provinciale en heeft sinds kort ook een meisjesjeugdploeg. “Aan ons Futbalista-festival van vorig jaar hielden we een tiental meisjes tussen 11 en 13 jaar  over die vanaf nieuwjaar in de meisjescompetitie zullen aantreden’, aldus woordvoerder Bart Van Belle. Tot dan zullen de meisjes twee keer per week trainen en op regelmatige basis een oefenwedstrijd spelen.”

Het voorbije weekend speelden de meisjes hun allereerste wedstrijd. “De meisjes deden het geweldig’, klinkt het bij de club. ‘Ze namen het op tegen onze U11 en die hadden de handen meer dan vol met het enthousiasme en de strijdlust van onze meisjes.” Er is overigens nog steeds plaats voor versterking. Meisjes geboren in 2010, 2011 of 2012 die graag willen voetballen, kunnen contact opnemen met de club via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

Foto (c) Jong Sint-Gillis.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.