E.ZELE | Senne Van Ransbeeck: “Zo snel mogelijk in de linkerkolom belanden”

Senne Van Ransbeeck won met Eendracht Zele op het veld van Grembergen. De Zelenaars waren onderin verzeild geraakt, maar steken de kop opnieuw boven water.

“We wisten op voorhand dat dit een cruciale match was voor het verdere verloop van onze competitie”, geeft Senne Van Ransbeeck aan. “Er stond dus wel wat druk op deze match. Ik vond ons zeer volwassen spelen. Wij hadden de eerste helft vooral het balbezit en scoorden op de juiste momenten. Hierdoor konden we de tweede helft iets gecontroleerder spelen om onze voorsprong te verdedigen.”

In de derby werd het uiteindelijk 0-2. De tweede zege op een rij, de vierde wedstrijd zonder verlies. “De eerste matchen van het seizoen moesten we soms noodgedwongen veranderen van systeem door blessures. We haalden dan ook niet veel punten en besloten om het over een andere boeg te gooien”, zegt Van Ransbeeck. “Sinds de match op Denderhoutem hanteren we hetzelfde systeem, en spelen we ook meer vanuit de organisatie. Daardoor pakken we ook veel minder tegengoals dan in het begin van het seizoen. We kwamen in die 4 matchen ook geen enkele keer op achterstand, wat het voor ons toch iets makkelijker maakt om te voetballen en ons eigen spel te kunnen spelen.”

Om de onderste regionen te vermijden doet de ploeg er best aan regelmatig punten te blijven pakken. “De laatste weken zijn we een aantal belangrijke en ervaren spelers terug aan het recupereren, wat je ook wel merkt aan de scherpte en intensiteit op training. Nu we op de goede weg zijn, is het doel om voor Nieuwjaar zoveel mogelijk plaatsen naar boven op te schuiven. Wij zijn nu mee met het peloton, en alles staat zeer dicht bij elkaar, dus willen we zo snel mogelijk in de linkerkolom belanden.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.