E.ZELE | Maarten Cooreman: “In tegenstelling tot vorige jaren zie ik geen ploegen die er echt gaan bovenuit steken”

Eendracht Zele trekt dit weekend naar Melsele. Maarten Cooreman en co hebben zes op negen en hebben hun start dus niet gemist. Vorig weekend droogde Eendracht Munkzwalm af met 3-1.

Tevreden over de start die jullie maakten? “Eigenlijk wel, zeker omdat we voor mij ons beste niveau nog niet echt gehaald hebben. Onze eerste 2 matchen vond ik ons minder spelen. Vooral vorige week was een complete offday waarbij we helemaal geen aanspraak maakten op punten. Vorig weekend vond ik onze beste match van het seizoen tot nu toe dus met 6 punten mogen we zeker tevreden zijn”, volgens Maarten Cooreman.

Munkzwalm werd geklopt met 3-1. “We stonden zeer goed in organisatie en hebben eigenlijk amper kansen weggegeven”, verduidelijkt de aanvoerder van Zele. “Uiteindelijk konden ze scoren via een stilstaande fase. Zelf creëerden we heel wat kansen waaruit we dan ook 3 keer konden scoren. De tweede helft vergaten we wel zelf meer te voetballen. Dit kwam ook doordat Munkzwalm hoger druk kwam zetten. De honger en mentaliteit die de week ervoor ontbrak was deze keer wel aanwezig.” Cooreman stond al twee keer aan het kanon. “Ik ben tevreden met mijn 2 goals, zeker omdat ik bijna heel de voorbereiding miste met blessures. Ik ben zeker nog niet op mijn beste niveau, maar voel wel dat ik in de goeie richting ga. De wedstrijd tegen Munkzwalm was ook de eerste keer dat ik pijnvrij kon spelen dus dat voelde wel bemoedigend aan.”

Dit weekend gaan de Zelenaars op bezoek bij Melsele, een degradant uit derde amateurklasse. “Ik had vooraf eigenlijk veel verwacht van Melsele dus ik denk dat ze vooral onder hun waarde staan in het klassement”, zegt Maarten Cooreman. “Ik verwacht zeker geen gemakkelijke match, want ik heb zowat het gevoel dat iedereen van iedereen kan winnen. In tegenstelling tot vorige jaren zie ik geen ploegen die er echt gaan bovenuit steken. Voor ons zal het vooral zaak zijn om met dezelfde mentaliteit aan de aftrap te staan en ons niveau nog wat op te krikken. Met 9 op 12 zouden we wel mooi mee bovenaan in het klassement staan!”

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.