Dodentocht Kadee vzw loodst iedereen door de donkere dagen

 

De 100Km Covid Challenge van afgelopen zomer was een groot succes, zeker op sportief vlak. “Het deed deugd te merken dat we zoveel mensen op de been hebben gebracht. Blijven bewegen, fietsen of gaan wandelen blijft ook tijdens de komende winterperiode cruciaal. We willen als Dodentocht vzw opnieuw ons steentje bijdragen en lanceren daarom de Warmste Winter Challenge powered by Dodentocht. Zo willen we iedereen door de donkere dagen en maanden loodsen”, aldus Gunter Vergauwen, coördinator 100Km Dodentocht Kadee vzw.

Wandelen is nog steeds de beste remedie om gezond en fit te blijven, zowel lichamelijk als geestelijk. Met dat in het achterhoofd daagt 100Km Dodentocht Kadee vzw weer iedereen uit om de grenzen te verleggen. “Ditmaal kiezen wij als organisator niet het aantal kilometers. De deelnemers kiezen zelf hoeveel kilometer ze aan het einde van de rit willen gehaald hebben, wel met een minimum van 100 kilometer. Dit streefdoel, dus het aantal afgelegde kilometers,moet de deelnemer dan ook ingeven bij de inschrijving. Uiteraard is het dan de bedoeling dat op 31 maart 2021 deze kilometers afgelegd zijn”, legt Gunter Vergauwen kort het principe van de Warmste Winter Challenge uit.

Warmste Winter Challenge

Deelname aan de Warmste Winter Challenge kost 10 euro. “Ditmaal gaat de opbrengst naar 100Km Dodentocht Kadee vzw zelf. We houden het hoofd nog boven water maar het water staat toch al tot aan onze lippen. We hebben deze Warmste Winter Challenge nodig om te overleven en er te staan wanneer dit opnieuw mogelijk is. 2020 willen we vlug vergeten maar aangezien massa events, zoals de 100Km Dodentocht, de laatste zullen zijn die terug mogen opstarten, is de toekomst voor 2021 nog heel onzeker”, klinkt het bij de organisatie.

Toch wil 100Km Dodentocht kadee vzw de verschillende goede doelen niet vergeten. “Daarom bieden we deze challenge aan als platform omhen een extra financieel duwtje in de rug te geven. Alle goede doelen kunnen een online aanvraag doen om in aanmerking te komen als goed doel. Deelnemers van deze Warmste Winter Challenge kunnen bij hun inschrijving er dan voor kiezen om geld te doneren aan één van deze goede doelen. Als organisatie zorgen we op het einde van de rit dat de gelden bij de juiste goede doelen enmensen terecht komt”, legt Vergauwen uit.

Strava en Chronorace

Ook nu volgen we als organisatie de gewandelde kilometers op via Strava. Inschrijven voor de Warmste Winter Challenge kan vanaf 21 december 2020 tot en met 30 maart 2021. Eens ingeschreven en Strava gekoppeld aan de inschrijvingspagina van Chronorace worden de gewandelde kilometers vanaf 1 januari 2021 automatisch geregistreerd. “Op die manier houden we dan voor een keertje een alfabetische rangschikking van de deelnemers bij”, aldus Gunter Vergauwen. “We belonen de wandelaars die hun doel bereikten met een virtuele medaille.”

Inschrijven

Hoe je moet inschrijven, een goed doel registreren of meer informatie over deze Warmste Winter Challenge vind je op www.dodentocht.be.

(Redactioneel: TROS_Radionieuws )