Digibuddies helpen mensen met digitale vragen in de bib

De bibliotheek van Lebbeke is gestart met het project “digibuddies”. Die helpen mensen met digitale vragen.

“De digibuddy is een mediawijze vrijwilliger die tweewekelijks op dinsdag van 13.30u tot 15.30u in de bib paraat staat om iedereen met gelijk welke digitale vraag verder te helpen. Kan je niet uit de voeten met je pc, gsm of laptop, dan kan je terecht in de bib bij de digibuddies. Je kan gewoon langskomen, inschrijven is niet nodig”, zegt Leen Podevyn van de bib in Lebbeke. “Past dinsdagnamiddag niet, dan kan je altijd een afspraak maken met een digibuddy op een ander moment.”

Schepen van cultuur Maria Van Keer is enthousiast over dit project: “Niet iedereen kan terecht bij een zoon of dochter om je wegwijs te maken in de digitale geheimen.
Zulke mensen kunnen vanaf nu terecht in de bib bij de digivrijwilligers Willy Keirens, Theo Bosman en Luc Van Praet voor het oplossen van grote en kleine digitale problemen”.

De bib van Lebbeke droomde al jaren van een digibuddywerking en kan nu van start gaan via de ondersteuning van Dijk92 (het bovenlokaal cultuursamenwerkingsverband uit de regio). Dijk92 ondersteunt de werking van digibuddies in de 9 gemeenten van het samenwerkingsverband via een samenwerking met Avansa die op hun beurt instaan voor de vorming van de vrijwilligers. Eind 2022 volgt een eerste evaluatie met het oog op eventuele andere samenwerkingen.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.