Deze week meer dan 11.000 burgers uit Eerstelijnszone Dender uitgenodigd voor coronaprik

Verspreid over 4 dagen werden in Appels afgelopen week 2.709 personen gevaccineerd. In Hamme werden 2.902 burgers gevaccineerd op 4 vaccinatiedagen. 82 mensen daagden niet op.

“In Eerstelijnszone Dender telden we op 30 mei 59.063 gevaccineerde 18 plussers, goed voor 52%”, verduidelijkt Reinout Remmery, coördinator van Eerstelijnszone Dender. “In Hamme worden deze week 5 vaccinatiedagen (van maandag t.e.m. vrijdag) voorzien, goed voor 4.571 uitnodigingen. In Dendermonde wordt elke dag van de week gevaccineerd, goed voor 6.834 burgers die werden uitgenodigd. Opgeteld gaat het dus om meer dan 11.000 burgers die verwacht worden in onze vaccinatiecentra.”

De week van 7 juni zal dit stijgen naar meer dan 12.000 burgers en nog een week later, de week van 14 juni, zelfs naar meer dan 14.000 burgers. “Dit betekent meteen ook dat we evolueren naar vaccinaties, 7 dagen op 7, met elke dag 3 shiften (voormiddag, namiddag en avond). Vorige week vertelden we nog dat de groep risicopatiënten volledig was uitgenodigd en dat meteen de groep vanaf 64-jarigen gevorderd was tot respectievelijk geboortejaar 1967 en 1963 in Dendermonde en Hamme. Een week later is dit reeds opgeschoven naar geboortejaar 1971 en 1972. Omdat vastgesteld werd dat heel wat GSM-nummers in de databank niet meer actueel waren, werd door de overheid beslist om geen uitnodigingen meer te versturen per SMS.”

Via mail kan dit wel nog steeds. “Wil je graag een e-mail ontvangen zodra jouw uitnodigingsbrief digitaal beschikbaar is? Activeer dan je e-box in Mijn Burgerprofiel. Als het vaccinatiecentrum je nu een uitnodiging stuurt, krijg je daar onmiddellijk een e-mail van en hoef je niet te wachten op de uitnodiging per brief. De digitale uitnodiging is dus wat sneller dan via de post, want de opdracht voor de brief moet eerst nog naar de drukker, en dan naar de post.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)