Dendermonds Bierkwartet viert 15-jarig bestaan

Het Dendermonds Bierkwartet, de Dendermondse muziekgroep die menig feestjes extra kleur bijzet, bestaat 15 jaar en dat viert het met een optreden op vrijdag 15 oktober op de Oktoberfeesten in Wieze. De vier vrienden uit Dendermonde brengen zo weer samen, hoe het allemaal begon: bierfeesten en zingen.

Exact vijftien jaar geleden ontstond het Dendermonds Bierkwartet eerder voor de lol. De Moese Moemers, een carnavalgroep uit Kastel, wilde in 2006 voor zijn eerste Bierfeesten iets cantusachtigs organiseren en kwam zo bij de vier vrienden terecht om op het podium voor te zingen. De vier denken nog met veel plezier terug aan het eerste optreden, dat meteen een schot in de roos bleek. Zo kregen ze na dat optreden onmiddellijk vragen naar hun telefoonnummer en hoe een optreden kon geboekt worden. De naam van de groep werd diezelfde avond nog geboren, geïnspireerd op hun roots en de Bierfeesten.

“Het geheime recept van het Dendermonds Bierkwartet is ongetwijfeld de jarenlange vriendschap van de vier. Ze trokken niet alleen samen op, op de collegespeelplaats, maar kwamen elkaar ook tegen bij Jeugdkoor Jeko uit Appels. Na een voorzichtige start, groeide de groep uit tot een echte ambianceformatie. Het publiek mee aan het zingen krijgen is nog steeds de ultieme doelstelling. Ondertussen waren de vier reeds te gast op meer dan 275 feestjes en evenementen. En door de jaren heen evolueerden niet alleen de looks, maar ook het concept. Het Dendermonds Bierkwartet speelt nog meer in op haar publiek en omgekeerd. Het publiek kan tijdens vele optredens zelf bepalen wat de groep brengt, daarvoor lanceerde de groep recent nog een echte jukebox-tool”, klinkt het.

Dat het Dendermonds Bierkwartet op vrijdag 15 oktober het podium mag bestijgen van de Oktoberhallen in Wieze, voelt voor de vier als een echte droom: een uitzinnige zaal die met halve liters bier staan zwieren en zingen. Het doet denken aan het wederkerend hoogtepunt tijdens de beginjaren van het gezelschap, de jaarlijkse afspraak op de Bierfeesten in Kastel. “Dat we daarnaast een deel uitmaken van een totaalspektakel met grote artiesten als Yves Segers, Eveline Cannoot en de Wiezense Mayke Vanes, vinden we echt een grote eer”, aldus het Bierkwartet. De vier hopen alvast vele Dendermondse vrienden op het feest van de vriendschap te mogen begroeten. Tussen 17u45 en 18u45 vertrekken er zelfs 3 pendelbussen vanop de Bruynkaai om feestvierders naar Wieze te brengen en na 1u00 terug te brengen.

Meer info: www.bierkwartet.be

Foto (c) Dendermonds Bierkwartet.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.