Speelsafari op speelpleinen zorgt voor extra avontuur

Dendermonde krijgt een heuse speelsafari. De Harige Bende fietste naar alle speelpleinen die de stad rijk is. Ze vonden er veel harige en gevleugelde vrienden terug. Deze wilde dieren en planten willen graag samen spelen met jong en oud.

Samen met de dienst milieu en platteland werkte de Harige Bende een reeks educatieve borden uit. Deze vertellen over de dieren en planten die in en rond de stad wonen. De borden staan vol weetjes, maar ook tips om van de eigen tuin een paradijs te maken voor deze stadsbewoners. Elk speelplein krijgt minstens één bord. Zo komen passanten meer te weten over het lokaal beheer en de natuur in al zijn aspecten.

Het lokaal bestuur wil verwondering oproepen bij de jonge en oudere generaties voor de publieke ruimte en natuur in hun directe omgeving. Met een 35-tal buurt- en speelpleinen is er zeer veel toegankelijk groen dat tot diep in de stadskern is aangelegd. Naast verwondering willen we ook de plaatselijke natuur beschermen, zodat wilde dieren ook kunnen spelen in hun plaatselijke poel, wadi of holle boom.

Het eerste bord kun je alvast terugvinden tegenover de Stadswinkel in de Franz Courtensstraat. De gigantische beuk op het pleintje was hier de ideale vertrekbasis voor een eerste bord. Het speelpleintje is een gezellig plekje om even te vertoeven aan de oever van de Oude Dender. In 2021 krijgt dit pleintje een grote broer: de Groene Dender. Dit plein is momenteel in aanleg. Ook hier komt een educatief bord van zodra het afgewerkt is.

In 2021 verbinden we al deze pleinen met fietsroutes zodat je ze allemaal leert kennen.

Ga deze winter alvast zelf op verkenning op je plaatselijke buurtplein. Speel met al je fantasie en ravot je rot!

(Redactioneel: TROS_Radionieuws )