Online Schrijfmarathon regio Dendermonde

Amnesty International roept jaarlijks op om te schrijven voor tien mensen die het slachtoffer werden van onrecht en wiens leven plots veranderde in een regelrechte nachtmerrie. Ze verloren hun vrijheid of werden gedood om niks meer dan hun mening, om wie ze zijn of om wat ze geloven. Leerlingen van de Dendermondse scholen kennen Amnesty Vlaanderen mogelijks al van de ‘Schrijf-ze-VRIJdag’. Deze Schrijfmarathon is een feest van de vrijheid en rechtvaardigheid met tal van optredens en food & drinks. Het is ook meteen de grootste schrijfactie ter wereld! Dit jaar gaan we door de pandemie digitaal maar deze mensen hebben ons even hard nodig!

Zo is er bijvoorbeeld Gustavo, een Chileens student die blind werd door politiegeweld. Popi en Bongeka werden beiden vermoord, omdat ze vrouw zijn. Jani krijgt doodsbedreigingen omwille van milieuactivisme. Melike & Özgür riskeren celstraf omdat zij het opnemen voor LGBTQI en Khaled zit in de cel omdat hij als journalist de waarheid publiceerde.

In de regio Dendermonde organiseert Aline Willen, vrijwilliger bij Amnesty Vlaanderen, de ‘Online Schrijfmarathon Amnesty Vlaanderen regio Dendermonde’. Het is een publiek Facebook evenement op zondag 27 december waar iedereen kan aan deelnemen. Ondanks dat het een ‘Schrijfmarathon’ heet, kan je ook met een paar kliks de acties steunen. Dit duurt maar 2 minuten. Wist je dat in een kwart van de gevallen de acties direct een positief effect hebben op de levens waar we voor schrijven/klikken? Het reikt ook verder dan de individuele gevallen maar we hebben daarvoor mensen nodig. Het is maar een kleine moeite voor jou maar maakt een groot verschil uit voor hen! Geniet tijdens het Facebook event ook van de muziek van Eranos met speciaal voor deze online schrijfmarathon ‘Occasionally’ uit het nieuwste album Pale Skin.

Ga zeker een kijkje nemen op Facebook, deel, like en doe mee want deze mensen hebben jou nodig!

https://www.facebook.com/events/427350921762417/?active_tab=about

(Redactioneel: TROS_Radionieuws )