Dendermondse maandagmarkt wordt beperkt

De wekelijkse maandagmarkt in Dendermonde-centrum gaat op 2 november beperkt door. Je vindt er enkel kramen die voeding aanbieden. De vaste voedingskramen (met abonnement) staan op hun gebruikelijke plaats. De kramen staan dus zeer verspreid op het marktparcours. Zo is er meer ruimte om veilig afstand te houden van andere marktbezoekers. We zetten zes extra marktcoaches in die de markt in goede banen zullen leiden. Zij zullen ook marktkramers en bezoekers sensibiliseren om de maatregelen correct op te volgen.

Ook de wekelijkse woensdagmarkt in Baasrode gaat op 4 november op deze manier door. De verschillende bloemenmarkten kunnen voorlopig niet meer plaatsvinden.

Bezoekers van onze markten moeten rekening houden met deze richtlijnen:

  • Je mag op het marktparcours niet eten of drinken. Eetkramen, zoals hamburger-, wafel- en loempiakramen bieden enkel take-away aan. De standhouders van deze kramen verpakken alle producten. Je kan ze meenemen en buiten het marktparcours opeten of -drinken.
  • Er geldt eenrichtingsverkeer: houd rechts aan.
  • Mondmaskers zijn verplicht (zowel bezoekers als marktkramers).
  • Ontsmet je handen.
  • Houd 1,5 meter afstand, ook in de wachtrij.
  • Fietsen is verboden.

Losse marktkramers (zonder abonnement) kunnen alleen deelnemen aan onze markten als zij voeding aanbieden die niet ter plaatse bereid is. Voor de maandagmarkt gebeurt de toewijzing van de plaatsen via digitale loting. Om deel te nemen aan de loting moet je uiterlijk de dinsdag ervoor inschrijven via www.dendermonde.be/markten.

Voor de woensdagmarkt in Baasrode moeten geïnteresseerde marktkramers zich minstens 24 uur op voorhand melden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..

(Redactioneel: TROS_Radionieuws )