Dendermonde verenigt in online gids

In Dendermonde zijn er heel wat verschillende verenigingen: cultuur, jeugd, senioren, sport, welzijn … Ze zijn gebundeld in een online gids.

“Alle verenigingen zijn gebundeld in de digitale verenigingengids https://verenigingengids.dendermonde.be. Op deze manier geven we als lokaal bestuur onze erkende, lokale verengingen wat extra bekendheid, maar zorgen we ook dat burgers het aanbod makkelijk terugvinden”, zegt schepen Lien Verwaeren (CD&V). “Het campagnebeeld, van de hand van Katrijn Jacobs, zal je terug hier en daar zien verschijnen. Verenigingen die een affiche hiervan wensen kunnen deze afhalen bij de verschillende diensten. Bijkomend bundelden we ook alle informatie die belangrijk is voor verenigingen op www.dendermonde.be/verenigt. Dit project werd opgestart tijdens corona om alle informatie van het verenigingsleven vlot te verspreiden. Ondertussen werd dit uitgebreid met alle info vanuit het lokaal bestuur.”

Op de website vinden verenigingen vlot terug welke dienst ze kunnen contacteren met al hun vragen. Ook specifieke vragen rond thema’s zoals organiseren van evenementen komen aan bod. “Ben je benieuwd naar alle subsidiemogelijkheden voor jouw verenging? Wanneer je dat moet  indienen? Neem dan zeker een kijkje. Zo kunnen alle ouderen en welzijns-, cultuur-, jeugd,- en sportverengingen binnenkort hun jaarlijkse subsidies aanvragen. Heb je als vereniging nood aan extra informatie? Meld dit aan de aanspreekpunten die op de site vermeld staan. Indien nodig, bekijken we verder of deze informatie ook een plek krijgt op onze website.”

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.