Dendermonde lanceert digitale verenigingengids

Ter ondersteuning van de Dendermondse verenigingen, lanceert het lokaal bestuur een digitale verenigingengids. Op dit online platform kunnen erkende, lokale verenigingen hun aanbod bekendmaken aan de burger. Het zal inwoners en geïnteresseerden helpen om makkelijker de weg naar de Dendermondse verenigingen te vinden 

In het teken van de lancering werden een 200-tal verenigingen door het lokaal bestuur geregistreerd op verenigingengids.dendermonde.be.  Hun beheerders werden gecontacteerd en verzocht de gegevens van hun club aan te vullen voor 1 september. Een symbolisch duwtje in de rug, opdat ze hun aanbod snel en efficiënt kunnen bekendmaken. In de hoop dat ze een succesvolle heropstart en vervolgens werkingsjaar genieten.  

“De verenigingengids biedt een digitaal en interactief overzicht van alle jeugd-, sport-, milieu-, cultuur- en welzijnsverenigingen aan. Hierdoor kan de burger snel en eenvoudig een vrijetijdsaanbod op maat zoeken en vinden”, zegt burgemeester Piet Buyse (CD&V).Erkende, lokale verenigingen die nog niet in de gids staan, kunnen zich te allen tijde registeren. Na een interne controle door de betrokken stadsdiensten (jeugddienst, sportdienst, Cultuurloket, Sociaal Huis en de dienst groenbeleid) wordt hun verenigingspagina aangemaakt, die ze vervolgens zelf kunnen beheren.” 

Verenigingen die aan de slag willen, kunnen zich behelpen met twee handleidingen, die stap per stap uitleggen wat ze moeten doen om te registreren of te beheren. In geval van problemen, kunnen ze zich steevast richten tot hun betrokken stadsdienst.Burgers vinden relevante informatie in de gids via termen, categorieën en filters. Voor de verenigingen zelf, reikt de gids relevante en gerelateerde onderwerpen aan. Onder ‘interessante links’ vinden ze snel hun weg naar o.a. de adviesraden, eventformulieren, contactgegevens van de betrokken stadsdiensten, de evenementenkalender …” De verenigingengids maakt nl. deel uit van www.dendermonde.be/verenigt, waar het lokaal bestuur verenigingen wegwijs wil maken in alles wat hen aangaat. 

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)