Deel een gedicht tijdens de poëzieweek

Op donderdag 28 januari gaat de Poëzieweek officieel van start. Niet voor niets is het thema dit jaar ‘Samen’.

Deze maand zetten we de inspirerende en helende kracht in van poëzie,in de strijd tegen eenzaamheid en neerslachtigheid. De bibliotheek organiseert een actie waarbij mensen elkaar op afstand kunnen aanmoedigen of troosten.

Het principe is heel eenvoudig. Zowel in de bib als op de website van de bibliotheek vind je gedichten die speciaal voor deze actie werden geschreven door maar liefst 16 Hamse dichters, waaronder ook bekende auteurs zoals Etienne Colman, Christina Guirlande en Staf De Wilde. Ook dichterscollectief Zinspiratie deed een flinke duit in het zakje. Iedereen mag deze gedichten gebruiken om rond de periode van de Poëzieweek iemand te verrassen.

Je kan een gedicht via e-mail verzenden of het gedicht overnemen op een postkaart of in een brief. Er is bovendien een mogelijkheid om ervaringen te delen via de Facebookpagina van de bib.

Tijdens de Poëzieweek blijft er een speciale post op de homepagina open staan waarop iedereen kan vertellen welk gedicht hij of zij gestuurd heeft naar wie en waarom.

(Redactioneel: TROS_Radionieuws )