De Volkswoningen en Volkswelzijn fusioneren tot Stek92

Stek92, de nieuwe woonmaatschappij voor Dendermonde, Berlare, Buggenhout en Lebbeke is opgericht. Het wordt de unieke actor voor wie sociaal wil huren, kopen of verhuren.

Stek92 vervangt de 5 bestaande maatschappijen De Volkswoningen (huurwoningen in Dendermonde – Lebbeke), Volkswelzijn (huurwoningen in Dendermonde – Buggenhout), Hulp in Woningnood (huurwoningen Berlare – Dendermonde), SBK (koopwoningen) en SVK Woonaksent (sociaal verhuurkantoor). De organisatie telt 45 personeelsleden en beheert 4.000 sociale woningen. “De komende jaren gaat stek92 de woningen in Aalst en Waasmunster (ongeveer 1.000) geleidelijk overdragen aan de woonmaatschappijen die daar worden opgericht”, maakt Jan Pauwels, de voorzitter van stek92 duidelijk. “De bedoeling is dat één woonmaatschappij in een groter gebied de efficiëntie van de huisvestingssector verhoogt en de duidelijkheid bevordert voor (kandidaat-)huurders, kopers en verhuurders. Door schaalvegroting kan er ook gespecialiseerde personeel komen voor administratie, bouw, sociale werking, …”

Naar aanleiding van ons voorstel heeft de minister het officiële erkenningsbesluit op 5/12 ondertekend. “Het woord ‘stek’ staat voor een uitgekozen plek, een woonplaats, een thuis”, zegt ondervoorzitter Hilde Raman. “92 staat voor de gemeenschappelijke begincijfers van de postcode van Berlare, Buggenhout, Dendermonde en Lebbeke. Voor de bestaande huurders verandert er weinig of niets. Zij vinden begin januari een fusiemagazine met de volledige toelichting in de bus. Er komt in januari ook een nieuwe website.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.