De Schooltas zamelt geld in voor opleiding in circulaire economie

De Zeelse vereniging De Schooltas lanceert ‘WIJ circuLeren’. Via dit project kunnen 30 jongeren zich bekwamen in de herstelling en recyclage van smartphones, tablets en laptops. Ze willen dit project met crowdfunding van de grond krijgen. Het Streekfonds Oost-Vlaanderen verdubbelt elke gift.

De Schooltas is al tien jaar actief in Zele op vlak van onderwijs, tewerkstelling en vorming aan zowel kinderen, jongeren als volwassenen. “Om onze doelstellingen te realiseren, werken wij samen met andere organisaties, scholen en bedrijven uit de regio”, zegt Özgur Yurdaer. “De smartphone, tablet en laptop zijn onmisbare toestellen. Er is een groeiende markt voor herstellingen en ‘refurbished’ toestellen. Ondanks een hoge werkzekerheid kiezen vooralsnog weinig jongeren voor een opleiding in deze technieken. Daar willen we met De Schooltas iets aan doen.”

“Met de opleiding willen wij 30 jongeren vanaf 16 jaar de kans geven om dit beroep van de toekomst uit te oefenen. We werken hiervoor samen met iRepairshop, een kmo uit Zele. Met hun kennis en ervaring kunnen ze de jongeren goed begeleiden en hen voorbereiden op de praktijk. De nood aan technisch geschoold personeel is hoog. Als je techniek in de vingers hebt, liggen de jobkansen voor het rapen. Toen we het project gingen toelichten bij iRepairshop aarzelde zaakvoerder Koen De Lausnay geen seconde om als vrijwilliger in het project te stappen. Meer nog, hij overtuigde één van zijn werknemers om mee zijn schouders onder het project te zetten.”

Foto (c) De Schooltas.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.