Davidsfonds organiseert avond rond 150 jaar Stijn Streuvels

In oktober 2021 zal het 150 jaar geleden zijn dat Stijn Streuvels geboren werd. Davidsfonds Dendermonde nodigt Leentje Vandemeulebroecke en Ludo Simons uit om te praten over het leven en werk van Streuvels.

Leentje Vandemeulebroecke is de kleindochter van Streuvels en is ook bekend als de dichter Jo Gisekin. Zij studeerde Moderne communicatiemedia aan de Katholieke Vlaamse Hogeschool voor Vrouwen te Antwerpen en een jaar Franse taal en cultuur aan de Sorbonne in Parijs. Daarna werkte ze vier jaar op de redactie van uitgeverij Desclée de Brouwer te Brugge. Na haar huwelijk met Ludo Simons in 1970 verhuisde ze naar Antwerpen.

Prof. dr. Ludo Simons (Turnhout 1939) is emeritus hoogleraar Boek- en bibliotheekwetenschap aan de Universiteit Antwerpen en de KU Leuven en lid van de Koninklijke Vlaamse Academie van België voor Wetenschappen en Kunsten. Hij was conservator van het Archief en Museum voor het Vlaamse Cultuurleven, directeur van de Antwerpse Stadsbibliotheek en hoofdbibliothecaris van de Universiteit Antwerpen.

De avond vindt plaats op dinsdag 12 oktober om 20 uur in zaal Mariakring op het O.L.V-kerkplein. Tickets kosten 7 euro.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)