Daphne Wellens, Hilde Vanwesepoel en Nordin De Moor naast Michiel De Meyer in de musical Singin’ in the Rain

Festivaria maakte de hoofdcast van de musical SINGIN’ IN THE RAIN bekend, het zomerse openluchtspektakel op het Donkmeer in Berlare. Daphne Wellens, Hilde Vanwesepoel en Nordin De Moor schitteren deze zomer naast Michiel De Meyer in de musical SINGIN’ IN THE RAIN.

Festivaria – pionier in grootse openluchtspektakels in Vlaanderen – kiest in 2022 voor een van de grootste musicalklassiekers aller tijden: Singin’ in the Rain. Het verhaal speelt zich af in het swingende Hollywood van de jaren ’20 op de overgang tussen de stomme film naar de geluidsfilm. “Dit zorgt niet alleen voor een breuk in de filmgeschiedenis, maar ook voor spanningen tussen Don Lockwood en Lina Lamont. Deze twee supersterren van het witte doek zijn een dolverliefd koppel volgens de studio, ‘gewoon’ goeie vrienden volgens Don. Ze spelen de ene succesproductie na de andere. Maar bij de intrede van de geluidsfilm blijkt Diva Lina een vreselijke stem te hebben. Kathy Selden mag haar in het grootste geheim dubben en steelt tegelijk het hart van Don. De jaloezie stijgt ten top. Kan Lina het hart van Don alsnog veroveren? Blijft ze een vedette of valt ze live door de mand? Je komt het deze zomer te weten op de openluchtscène aan het Donkmeer”, klinkt het.

Festivaria strikt voor elke productie de grootste talenten uit de Vlaamse musical- en televisiewereld. “Ook deze zomer halen we Vlaams toptalent naar Berlare met niemand minder dan Michiel De Meyer, Hilde Van Wesepoel, Nordin De Moor en Daphne Wellens. Onder de deskundige leiding van creatieve klassebakken Bruno Van Heystraeten, Ingrid Coppieters en Geert Baetens zingen en dansen zij deze zomer in de regen samen met onze vele enthousiaste vrijwilligers.”

Singin’ in the Rain is gekroond tot beste muziekfilm ooit. “De musicalbewerking van de film is dan ook een feest voor het oog en het oor. Dat Festivaria deze grootse uitdaging durft aan te gaan, is niet verwonderlijk. In de voorbije 35 jaar hebben we al heel wat watertjes doorzwommen. Letterlijk en figuurlijk, in ons geval. Elke keer leggen we de lat hoger. Elke keer verbazen we pers en publiek. Elke keer vinden we originele en verbluffende effecten die ons openluchtspektakel een meerwaarde geven. Decors die in vlammen opgaan, een verrassende dansact op het water, overvliegende vliegtuigen, paardenraces, sneeuwstormen en windhozen… we lieten de Titanic zelfs keer op keer zinken in het Donkmeer. Geen enkele inspanning is ons te veel. En dat zullen we ook deze zomer bewijzen. Het publiek zal zich opnieuw kunnen vergapen aan een prachtig decor van Marnik Baert en assistent Andy Couwberghs. Maar uiteraard ook aan de kostuums, kapsels, klank en lichtshow in de sfeer van de roaring twenties. Kortom: een spektakel aan het water dat iedereen moet gezien hebben! Oh ja, en hoe we erin zullen slagen om het elke avond te laten regenen, dat houden we nog even geheim…”

Singin’ in the Rain wordt de meest spetterende musicalkomedie van 2022. Het publiek kan zijn droge zitjes alvast bestellen op www.festivaria.eu.


(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.