CONNECTbubbelZ is terug

Groep Intro ondersteunt ook dit jaar het gemeentebestuur Zele om middelbare scholieren nog meer vertrouwd te maken met het reguliere vrijetijdsaanbod. Vooraleer jongeren kunnen deelnemen aan het vrijetijdsleven in Zele, moeten ze ook een duidelijk beeld hebben over de mogelijkheden. CONNECTbubbelZ wil dit niet alleen bevorderen, maar ook op zoek gaan met de jongeren naar ieders plekje.

“CONNECTbubbelZ kende in 2020 geen vanzelfsprekende start. Maar zelfs een pandemie kan het enthousiasme voor dit project niet in de kiem smoren. Vandaar dat de medewerkers van Groep Intro Hanne en Elyssa bij de start van het nieuwe schooljaar weer volop promo voerden bij de leerlingen van het middelbaar onderwijs om hen warm te maken voor dit initiatief”, zegt schepen Tineke Lootens (CD&V). “Deze samenwerking kadert binnen het project TAALbubbelZ, waarbij we buitenschoolse, taalstimulerende, laagdrempelige activiteiten organiseren voor kinderen van 4 tem 18 jaar. CONNECTbubbelZ richt zicht dus tot onze oudste doelgroep.”

Gedurende het schooljaar voorzien de medewerkers van Groep Intro elke woensdagnamiddag samenkomsten in en rond de Kolleblomme (ontmoetingshuis Welzijnsschakel) waarbij allerhande thema’s de revue passeren. De jongeren krijgen een duidelijk beeld van al het moois dat Zele te bieden heeft op recreatief en sportief vlak. Dit alles overgoten met een duidelijke focus op verdere taalontwikkeling.

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)