Centrum voor Dagopvang (CDO) Ter Schorre is verhuisd

Sinds 20 september is centrum voor dagopvang (CDO) Ter Schorre verhuisd naar een nieuwe locatie in de Molenstraat 11A in Moerzeke (Hamme). Dit centrum van Familiezorg Oost-Vlaanderen is gespecialiseerd in de begeleiding van jonge personen met dementie en de ondersteuning van hun mantelzorgers. 

“De nieuwe locatie van het CDO biedt een mooie, lichtrijke ruimte die ruimer en gemakkelijker bereikbaar is dan voorheen. Zo zijn er meer mogelijkheden voor de begeleiders om op maat van elke bezoeker te werken. Bovendien is er nu nog meer ruimte om familie en mantelzorgers warm te verwelkomen en te betrekken bij de dagelijkse werking. In het voorjaar van 2022 staat de officiële opening gepland”, zegt Joke Jacobs, CDO-verantwoordelijke Ter Schorre . 

Sinds 2017 kunnen jonge personen met dementie terecht in CDO Ter Schorre. Bezoekers kunnen er deelnemen aan een actieve werking waarbij de focus ligt op stimulering en vaardigheden onderhouden. “Daarnaast is er ook ruimte om nieuwe mensen te leren kennen die hetzelfde meemaken. Mantelzorgers kunnen er steeds terecht voor een luisterend oor en de nodige ondersteuning. Daarnaast krijgen zij even rust en tijd voor zichzelf om de batterijen op te laden.Familiezorg Oost-Vlaanderen bouwde in de loop der jaren de nodige expertise op binnen de doelgroep van jonge personen met dementie. Naast CDO Ter Schorre in Moerzeke heeft Familiezorg O-Vl. ook CDO’s in Nevele (CDO Ter Motte), Ronse (CDO Ter Ronne) en Denderleeuw (CDO Ter Welle). 

In België leven zo’n 3.000 à 12.000 jonge personen met dementie, waarvan een derde jonger dan 55 jaar is. De impact van de diagnose op het dagelijkse leven valt doorgaans erg zwaar en vraagt voldoende omkadering en een aangepaste benadering. In CDO Ter Schorre kunnen jonge personen met dementie én hun mantelzorgers hiervoor steeds terecht. 

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)