Casper Faulconer van GO! Atheneum wint selectieproef EOES

De EOES

De European Olympiad of Experimental Science is een jaarlijks weerkerende wetenschapsolympiade voor jongeren uit de Europese Unie. De deelnemende landen zijn allemaal lid van EOES vzw. Zij vaardigen telkens twee ploegen van drie deelnemers af. Deze teams moeten dan twee opdrachten uitvoeren, waarbij het accent vooral ligt op vaardigheden in de vakken biologie, chemie en fysica.

Het doel van de olympiade is leerlingen de gelegenheid geven zich even als een échte onderzoeker te voelen. In universitaire labo's dienen zij een bepaald verschijnsel op interdisciplinaire wijze experimenteel te onderzoeken. Dit verschijnsel zelf behoort niet noodzakelijk tot het leerplan van het secundair onderwijs. Het kadert wel in het huidig, actueel wetenschappelijk onderzoek.

Via de olympiade wil men ook jongeren uit de E.U. met elkaar in contact brengen. Zo kunnen zij ervaringen met elkaar uitwisselen en zich een idee vormen van de onderwijsstructuren in de andere landen van de E.U. Tijdens de olympiadeweek worden vaak vriendschapsbanden voor het leven gesmeed! 

Casper Faulconer vertegenwoordigt België op EOES 2024

Op zaterdag 21 oktober 2023 verzamelden 14 finalisten op de VUB voor de uiteindelijke selectieproef voor EOES 2024. Deze proef bestond uit twee onderdelen: een theoretische proef en een practicum.
De finalisten wisten zich te plaatsen via hun prestaties voor de JON 2023 of via één van de Vlaamse Olympiades Natuurwetenschappen. Zij werden geselecteerd uit meer dan 2 000 deelnemers, wat toch iets zegt over hun capaciteiten! Samen met twee andere leerlingen zal Casper het Nederlandstalige landsdeel vertegenwoordigen op de EOES 2024 in Luxemburg. Zij zullen het in de hoofdstad van het Groothertogdom opnemen tegen een 40-tal ploegen uit andere landen van de Europese Unie. 

Gerd De Wit, directeur van GO! Atheneum is erg trots op Caspers prestatie: “Casper behaalde maar liefst 90% en won daarmee deze prestigieuze selectieproef. Hij zal volgend jaar ons land vertegenwoordigen op EOES 2024, dit is echt een zeer verdienstelijke en uitzonderlijke prestatie.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.