Burgerbudget voor banken in parochie Minnestraat

Het eerste project in Lebbeke dat subsidies krijgt uit de pot van het Burgerbudget is ‘k Kom er, uit de parochie Heilig Kruis in de Minnestraat.

Op 30 september 2020 werd het reglement ‘burgerbudget klimaatacties’ goedgekeurd door de gemeenteraad. Met dit reglement wil het lokaal bestuur nieuwe mogelijkheden bieden om op creatieve wijze samen aan een duurzame(re) gemeente te bouwen met het klimaatactieplan als leidraad. De Lebbeekse inwoners, verenigingen en/of ondernemers uitnodigen om actief te participeren en projecten in te dienen en uit te voeren die klimaatuitdagingen in de straat, buurt, wijk,… helpen aan te pakken. De inwoners mee laten beslissen over de weerhouden projectvoorstellen.

In kader van het project ‘burgerbudget klimaatacties’ werd door Buurtzorgproject Warm(w)eten van buurtatelier ’t Lab Gods het projectvoorstel ‘k Kom’er ingediend. “Met het project ‘k kom’er wil het buurtatelier banken plaatsen in de parochie als alternatief voor het wagengebruik. Op die manier willen ze de CO2 uitstoot verlagen. Vele korte verplaatsingen met de wagen worden immers vermeden, omdat mensen onderweg naar de apotheek, winkel, … even kunnen rusten op de banken.  Tijdens coronatijden is ook gebleken dat wandelen belangrijk is. De banken kunnen zorgen voor een rustpunt tijdens deze wandelingen. Verder zijn rustbanken goed voor onderlinge contacten. Op de bank kan men niet alleen rusten. Men kan er ook afspreken om een praatje te maken, samenzitten met de buren,… De banken nodigen uit tot ontmoeting en contact. Het project krijgt een subsidie van 2.500 euro. We zijn blij met het enthousiasme van de projectindieners. Het is de eerste keer dat een burgerbudget werd toegekend in Lebbeke. Projecten kunnen jaarlijks worden ingediend tussen 1 februari en 31 maart. Meer info: https://www.lebbeke.be/Burgerbudget”, zegt Mike Torck (Groen), schepen van Energie en Klimaat.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.