Jozef Dauwe (1946) is bekend als studentenleider, onderzoeker, advocaat, politicus, publicist, bestuurder, verzamelaar, en zo veel meer. Hij is 75 jaar geworden.

Naar aanleiding van zijn 75ste verjaardag beschrijven 34 vrienden in twee boeken van samen 464 blz. een onderdeel uit de geschiedenis van Vlaanderen van de kruistochten tot de 21ste eeuw. De bijdragen over kunst, cultuur, erfgoed, studentenleven, recht en politiek komen uit de pen van Rik Van Cauwelaert, Katharina Van Cauteren, Piet Buyse, Rik Opsommer, Leo Pée, Wouter Druwé, Bart Demuyt, Ann Kelders, Luc Vermeiren, Dirk De Cock, Dirk Baestaens, Paul De Win, Jan De Graeve, Aimé Stroobants, Johan van Heesch, Luc Pieters, Ignace Van Driessche, Wim Nys, Jean-Jacques van Ormelingen, Jan Goris, Jan Pauwels, Bart Op de Beeck, Jo Rombouts, Marcus de Schepper, Jos Monballyu, Frank Judo, Paul de Pessemier ‘s Gravendries, Mark Derez, Wilfried Weets, Albert De Smet, Véronique Lambert, Guido de Croock, Norbert De Batselier en Fernand Huts.

Wie het boek ook wil kan intekenen tot 15 juni 2021 tegen de prijs van € 40,00. Nadien zijn beide boeken verkrijgbaar in de boekhandel of bij Uitgeverij Het Punt voor € 49,90. Bestellen (met opgave van postadres en aantal exemplaren): Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of 0477/020.420

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)