Blok Oost: extra gebouw voor meer comfort in az Sint-Blasius

Het az Sint-Blasius ontwikkelt zich voortdurend om aan de noden en verwachtingen van patiënten te blijven voldoen en om de medische zorg in alle comfort te kunnen aanbieden. Begin deze maand nam de dienst Raadplegingen en onderzoeken op campus Dendermonde een tweede gebouw van 1000 vierkante meter in gebruik. Deze tijdelijke uitbouw zal ook toelaten om de polikliniek in zijn geheel te optimaliseren.

Het nieuwe gebouw kreeg de naam ‘Blok Oost’. Het is een tijdelijk, modulair gebouw, gelegen naast het hoofdgebouw. Blok Oost beschikt over een eigen ingang met inschrijvingskiosk en infopunt. Zo hoeft de patiënt niet eerst door het hoofdgebouw te wandelen maar kan hij/zij zich rechtstreeks in Blok Oost aanmelden. Ook zijn er een kiss-en-ridezone en parkeerplaatsen voor mindervaliden aan de ingang van Blok Oost. Tussen Blok Oost en het hoofgebouw is er een gemakkelijke verbinding door middel van een overdekte doorgang. Patiënten kunnen in Blok Oost voor volgende raadplegingen terecht: borstkliniek, dermatologie, neus-keel-oren, preoperatieve consultaties, psychiatrie en reumatologie.

Ook enkele administratieve diensten namen hun intrek in dit gebouw. “Het openen van dit gebouw biedt ons de mogelijkheid om de polikliniek in zijn geheel te optimaliseren”, zegt dr. Kristof Van den Hauwe, hoofdarts.  “Op termijn komt er een nieuwbouw: een hedendaagse, innovatieve polikliniek die beantwoordt aan de hoogste verwachtingen inzake comfort.” Voor een vlotte werking van de raadpleging in Blok Oost, is het uiteraard belangrijk dat de patiënt gemakkelijk en snel de weg vindt. Bij het boeken van de raadpleging krijgt hij/zij duidelijke informatie over de locatie. Daarnaast krijgt de patiënt nog een bevestiging via SMS met daarin duidelijk aangegeven waar de afspraak zal plaatsvinden. Ook ter plaatse wordt alles bewegwijzerd.

Bij een dergelijk bouwproject geven we onder normale omstandigheden iedereen de kans om vóór de ingebruikname ter plaatse een kijkje te komen nemen. “Aangezien dit door coronamaatregelen niet aan de orde was, maakten we een korte infofilm (van 2 minuten) over Blok Oost. Zo kan iedereen een digitale wandeling door het gebouw maken. De film wordt verspreid via onze website en onze sociale media.”

Foto’s (c) Az Sint-Blasius.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.