Bib Berlare lanceert filmstreamingdienst CINÉBIB

Leden van bibliotheek Berlare en 25 bibliotheken in Vlaanderen en Brussel kunnen kwaliteitsvolle films en documentaires streamen met Cinébib, een eigen filmstreamingdienst. Dit pilootproject loopt 2 jaar.

De bib van Berlare richt zich met dit filmstreamingaanbod tot een breed publiek van kinderen en volwassenen. Cinébib is een digitale uitbreiding van de bestaande dvd-collectie. Niet alle films verschijnen vandaag nog op dvd. Voor Cinébib heb je ook geen dvd-speler nodig, iets wat steeds minder mensen in huis hebben. Cinébib is eenvoudig te bekijken als je aanmeldt met je Mijn Bibliotheek-profiel.

“Je kan films en documentaires kijken op je eigen toestel, waar en wanneer je wil. De openbare bibliotheken maken zo kwaliteitsvolle films eenvoudig digitaal toegankelijk. Ze bieden filmliefhebbers een alternatief voor de grote streamingdiensten met veelal commerciële content“, aldus schepen van cultuur, Carine Meyers (Open VLD). “Dankzij aanbieder Sooner vind je op het platform Cinébib vooral films uit de hedendaagse Europese onafhankelijke cinema, van bekende klassiekers tot minder bekende parels.”

Meer info vind je op de website www.berlare.bibliotheek.be.

Foto (c) Gemeente Berlare.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.