Bestuur en directie Verko moedigen het afvalteam aan

Voor deWeek van het Afvalteamnamen de ophalersbestuursledenDirk AbbeloosenNele Cleemputmee op ronde. De parkwachters dagen bestuurdersRoosLocquetenJanTondeleiruit voor een partijtje afval sorteren op het recyclagepark.

VoorzitterDirk Abbeloos entweede ondervoorzitterNele Cleemputliepenop dinsdag 15 november achter de vuilniskar. Samen goed voor meer dan 20kmof een halve marathon. De echte afvalophalers leggen iedere week een marathon af. De vergelijking met topsport is hét uitgangspunt van dezevendeeditie van deWeek van het Afvalteam.

Peter De Leeuw, algemeen directeur: “Binnenkort start het WK Voetbal. Maarde echte sportvedettendie zitten natuurlijk in mijnafvalteam. Op de teller vaniedereophalerstaan dagelijks 66.000 stappen.Een parkwachter wijst voor tonnen afval de juiste weg naar de containers.En ook decollega’s van de andere diensten leveren sterke prestaties om afval in te zamelen en te verwerken.Daarom supporter ik deze week extra hard voor hen.”Dirk Abbeloosondervondaan den lijvewat het is om gedurende eenhele daghuisvuilzakkentetillen en in de vrachtwagen te gooien: “Watdiemensendoen, is meer dan topsport. Topsporters trainen niet elke dag. Dit team is dagelijks op pad,door weer en wind, omhet afval in de straten te verwijderen.” De kringloopwinkel en het recyclagepark van Wetteren kregen bezoek van eerste ondervoorzitter Jan Tondeleir. Bestuurder Roos Locquet steekt op woensdag 16 november de handen uit de mouwen op het recyclagepark van Laarne.

En ook topsporters mogen al eens zondigen met hun voeding.Daarom kregen demedewerkers van de 2 kringloopwinkels en10 recyclageparkendezeweekeenmand met koeken en fruitsla.De ophalers en andere medewerkers van de bedrijfssite in Appelsontvingen een lekker pakje friet.“Zij moeten toch niet naar hun lijn kijken. Uit onderzoek blijkt namelijkdatzeelke ophaalronde bijna 3.000 calorieën verbranden,” graptPeter De Leeuw.En als extraatje kreeg iedereen nog een gepersonaliseerd fluohesje om veilig naar huis te keren. Wie het afvalteam ook wil aanmoedigen, kan nog de hele week een sticker(verkrijgbaar bij de gemeenten)kleven op de afvalzak ofeen tekening makenvoorbijvoorbeeld de parkwachter.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.