AZ Sint-Blasius opent nieuw pijncentrum op campus Dendermonde

Het multidisciplinair pijncentrum van AZ Sint-Blasius is verhuisd naar een gloednieuwe locatie op campus Dendermonde. De nieuwe infrastructuur biedt vele voordelen voor patiënten, artsen en medewerkers. Zowel patiënten met acute als met chronische pijn kunnen er terecht.

De pijnkliniek van AZ Sint-Blasius werd opgericht in 2000, op de campus in Zele. In 2013 werd AZ Sint-Blasius erkend als multidisciplinair pijncentrum. “Naast de behandeling van acute en chronische pijn, werkt het pijncentrum ook preventief: de gepaste behandeling voorkomt dat acute pijn chronisch wordt of dat chronische pijn verergert”, zegt dokter Raf Bruyndonckx, medisch diensthoofd van het multidisciplinair pijncentrum. “In Zele werden de ruimtes voor de pijnkliniek te klein. Bovendien bevond het niet-technische deel van de pijnkliniek, met name de verpleegkundige en psychologische ondersteuning, zich al in campus Dendermonde. Nu is ook het technische deel, met de behandelingen en de infiltraties, naar Dendermonde verhuisd. Het pijncentrum vormt nu één geheel, wat zowel voor de patiënt als voor het team veel voordelen biedt.”

Het nieuwe pijncentrum werd gebouwd in de westvleugel van campus Dendermonde, op de tweede verdieping, boven het chirurgisch en internistisch dagcentrum. “Bij de bouw en inrichting stonden duurzaamheid, ergonomie en de beleving van de patiënt centraal. Alle ruimtes zijn ruim en rustgevend ingericht, met natuurlijk licht en met materialen die een positieve invloed hebben op patiënten en  medewerkers”, volgens Karen Pieters, algemeen directeur van het az Sint-Blasius.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.