ATLETIEK | Lebbeekse AC pakt 7 medailles op Belgisch jeugdkampioenschap

De atleten van de Lebbeekse AC kwamen in goede vorm afgezakt naar het tweedaags Belgisch kampioenschap voor cadetten en scholieren in eigen huis. Ze haalden maar liefst zeven medailles binnen.

“Scholieren Jarno Torck en Tibe Temmerman werkten de reeksen 100 meter af met de hoop een finaleplaats af te dwingen. In de finale werd het uitermate spannend. Jarno en Tibe finishten in een strijd om de derde plaats in éxact dezelfde tijd als in de reeksen: 11.03. Het was echter Tibe die het op de duizendsten haalde met 11.027 tegen 11.030 voor Jarno (duizendsten worden altijd naar boven afgerond). Daarmee doken beiden onder het clubrecord van hun trainer Geert Heyvaert uit 1983: 11.09”, klinkt het bij de Lebbeekse AC. “Eén dag later lukten Jarno en Tibe opnieuw twee finaleplaatsen. In die finales snelde Jarno naar het zilver. Met een tijd van 22.33 (-1.1m/s) bleef hij amper 4 honderdsten boven zijn persoonlijke record. Tibe eindigde net naast het podium op plaats vier in 22.65.”

Nora Vereecken kon in zowel het discuswerpen als kogelstoten het brons veroveren. “In het discuswerpen deed ze dat met een nieuw clubrecord van 31m56. Haar kogel wierp ze 11m98 ver naar eremetaal. Cadette Myrthe Baeten liep naar 2.18.20 op de 800 meter. Daarmee lukte ze het zilver.  Kilani Njema was één van de medaillefavorieten in de 1500m voor cadetten. Kilani kwam in het eerste groepje de laatste rechte lijn in en sprintte met 4.07.49 naar het zilver.”

Het Belgische kampioenschap werd gecombineerd met het BK estafette voor junioren. “Onze club bracht twee teams aan de start: een 4x100m en 4x800m-team bij de junioren meisjes. Lotte Willems en Hasse Mertens vergezelden de zusjes Kluskens om het 4x800m kwartet te volgen. Met 9.34.80 kwamen ze in een nieuw clubrecord als Belgisch kampioen over de meet. Het zou de enige gouden medaille van dit kampioenschap worden.”

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.