Astronauten in GO!Vierhuizen&Meir

De leerlingen van het zesde leerjaar van GO!Vierhuizen&Meir hebben een ruimtereis gemaakt met de SpaceBuzz01. “Dit was mogelijk dankzij een pilootproject in België van de Nederlandse organisatie SpaceBuzz”, zegt directeur Nikie Van der Straeten.

Veertien dagen op voorhand waren de leerlingen zich al druk aan het voorbereiden op de trip. “Zij bedachten een missienaam: Spacekids, verzonnen een motto voor hun missie: Now we are in space, stars here we come! en ontwierpen een logo. Natuurlijk moesten ze zich ook bewijzen als astronauten met allerlei praktische proeven zoals ondersteboven een boterham eten, met dikke handschoenen een raket bouwen en andere. Ze leerden van alles over de aarde en het heelal en over satellieten. Ze maakten zelf ook een planetarium. Ze bouwden daarnaast in groepjes een waterraket van een fles en lanceerden die succesvol.”

In Antwerpen bij tentoonstelling ‘Space- the human quest’ stond de vrachtwagen met daarop de SpaceBuzz01wat later voor hen klaar. “Per acht namen we plaatsen in de raket en werden we ondergedompeld in de prachtige wereld rond de aarde. Met behulp van een virtual reality bril voelde het alsof we echt in de ruimte waren en de bewegende stoelen zorgden voor een extra effect. Vol adrenaline belandden we weer met onze twee voeten op de aarde, iedereen was dolenthousiast”, volgens de directeur. “Op school volgde de debriefing. We filosofeerden over een wereld zonder grenzen. De ruimtevaart heeft in de wereld al voor veel ontdekkingen en verbeteringen in de technologie gezorgd. Zelf moesten we nu ook een prototype maken van een slimme uitvinding voor de toekomst.”

Foto (c) GO!Vierhuizen&Meir.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.