Arbeidsdeal zal de krapte op de arbeidsmarkt zeker niet oplossen volgens Voka

Voka Oost-Vlaanderen had meer verwacht van de arbeidsdeal waarover de federale regering een akkoord heeft bereikt. 6.921 vacatures in het arrondissement Dendermonde wachten op sterke werkkrachten. “De arbeidsdeal bevat te weinig impactvolle maatregelen om de krapte op de arbeidsmarkt te verlichten en de werkzaamheidsgraad te verhogen”, klinkt het.

“De arbeidsdeal brengt vooral extra flexibiliteit en sociale rechten voor werknemers, maar niet voor werkgevers. Het recht op deconnectie uit de arbeidsdeal gaat regelrecht in tegen het vrije ondernemerschap en is in vele functies moeilijk te realiseren. Het afgelopen jaar werden 6.921 vacatures gemeld aan de VDAB in het arrondissement Dendermonde, terwijl er slechts 4.603 werkzoekenden zijn. Deze werkloosheidsgraad van 4.8% is niet voldoende om de vele vacatures ingevuld te krijgen. Bedrijven snakken naar krachtige succesformules om de krapte op de arbeidsmarkt op te vangen. Ze hebben nood aan mensen, niet aan nieuwe regeltjes.”

“De arbeidsdeal weegt veel te licht en biedt geen oplossingen voor de vele ondernemingen die vandaag schreeuwen om nieuwe medewerkers. Individuele werknemers krijgen er meer flexibiliteit bij door de mogelijke 4-dagen-week, de week-om-weekregeling en het recht op deconnectie. Maar die flexibiliteit geldt niet voor de werkgevers. De maatregelen over avond- en nachtwerk voor e-commerce en het activerende ontslagrecht zijn de enige lichtpuntjes. Deze deal is een gemiste kans”, zegt Arne Oosthuyse, manager arbeidsmarkt en onderwijs bij Voka Oost-Vlaanderen.

Voka is een voorstander van levenslang leren. “Het opbouwen van het individuele opleidingsrecht voor elke werknemer naar 5 dagen is echter een te generieke maatregel. Een goed opleidingsbeleid vraagt eerder om maatwerk op sector- en bedrijfsniveau en op persoonlijk niveau. Van bovenaf een vast aantal opleidingsdagen betonneren, is het omgekeerde van wat nodig is. Het activerend ontslagrecht waarbij iemand tijdens de opzegperiode een opleiding mag volgen, is dan weer een goede zaak. Het kan ertoe leiden dat mensen minder lang werkloos zijn. Voka was al lang vragende partij voor een activering van het ontslagrecht.”

Na het recht op deconnectie te hebben ingevoerd voor de federale ambtenaren, wil de federale regering hetzelfde doen voor de private sector. Ondernemingen moeten een cao opstellen waarin de werkgever zich ertoe verbindt om zijn medewerkers niet buiten de normale werkuren te contacteren. “Dit is een verregaande en overbodige inmenging in de relatie tussen werkgevers en werknemers. We begrijpen niet dat de overheid hier regelgevend tussenkomt. De regering toont een gebrek aan vertrouwen in werkgevers, die perfect in staat zijn om aldus hun arbeidsorganisatie zelf of in overleg met de medewerkers en de sociale partners op een verantwoordelijke manier te regelen”, aldus Arne Oosthuyse. “De werkzoekenden moeten vanuit de werkloosheid geactiveerd worden om aan de slag te gaan en langdurig zieken moeten, waar mogelijk, geheel of gedeeltelijk gereïntegreerd worden. Daarover zijn afspraken nodig tussen de federale en deelregeringen. Die moeten er nu dringend komen. Dat zal de werkzaamheidsgraad wel verhogen.”

Foto (c) Pexels.


(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.