Amsterdam Dance Event was succes, data voor 2024 zijn bekend

Amsterdam Dance Event 2023 was een bijzondere editie en maakt meteen ook de data bekend voor ADE 2024

De beste ADE tot nu

ADE of Amsterdam Dance Event kreeg een recordaantal van 500.000 bezoekers tijdens haar festivals en conferenties, gedurende vijf dagen en nachten. Volgend jaar vindt de ADE plaats van 16 tot en met 20 oktober 2024.

TROS FM volgde deze 28e editie van het Amsterdam Dance Event op de voet en was er samen met meer dan 2.900 artiesten op meer dan 1.000 events en initiatieven die plaatsvonden op meer dan 200 locaties in de stad Amsterdam. Een uitermate succes, want ze verwelkomden een recordaantal van 500.000 bezoekers wereldwijd met 650.000 verkochte tickets.

Opvallend waren onder meer het openingsevenement in het Rijksmuseum door upsammy, het Metropole Orkest & Tinlicker, een eenmalige back 2 back tussen KI/KI en Armin van Buuren, en sociale impactevenementen door Music Moves. Bekende klassiekers als Speedy J’s STOOR, Audio Obscura, Martin Garrix’ 18+ en All Ages-evenementen zagen ook hun terugkeer naar ADE, naast nieuwe samenwerkingen als Andalusisch Orkest x Mary Lake en Het HEM x Horst.

ADE is uitgegroeid tot de belangrijkste en invloedrijkste broedplaats voor elektronische muziekcultuur en talent. Een breed scala aan subgenres van elektronische muziek, livemuziek en culturele cross-overs tijdens de Festival- en Kunst- en Cultuurprogramma's, waarbij de nadruk lag op een divers en inclusief aanbod, zowel wat betreft artiestenrooster als publiek vormden het programma van dit jaar.

ADE LAB

Voor de tweede maal was er ook een succesvolle bijeenkomst rond talentontwikkeling voor jonge artiesten en professionals, waarin de volgende generatie in de elektronische muziek werd gevoed en ondersteund. Meer dan 2.000 jonge artiesten, producers en ambitieuze professionals leerden van artiesten van wereldklasse, waaronder Reinier Zonneveld, Mama Snake, Saoirse, Héctor Oaks en A-Trak. Op het schoolbord verscheen o.a. het creëren van muziek samen met nieuwe connecties, ontvangen van feedback op hun werk en demo-drops.

ADE Pro-conferentie

Voor het eerst breidde de ADE Pro Conference dit jaar de programmering uit naar vier dagen met een enorme verscheidenheid aan uitverkochte festivalevenementen. De conferentie verwelkomde internationale artiesten en invloedrijke bedrijven bij Felix Meritis om de strategieën, kansen en verantwoordelijkheden te bespreken die de muziekindustrie definiëren.

Wereldwijde marktleiders en technologie-experts bij Google, TuneCore, SEG en meer, voorzagen de enorme impact van kunstmatige intelligentie (AI), en platforms als Spotify, TikTok, YouTube en Beatport boden echte voorkennis aan de aanwezigen. De nieuwe ADE Startups vormden ook het startschot voor een jaar lang ontwikkelingsplatform voor innovatieve startups.

De toekomst van festivals kwam als topic ook ruim ter sprake tijdens een diepgaande discussie met internationale evenementenorganisatoren.

Daarnaast had de conferentie wereldklasse artiesten op het podium, zoals DJ-icoon, Grandmaster Flash, The Blessed Madonna, Röyksopp en Max Cooper, waarbij de laatste twee ook eenmalige live-optredens organiseerden voor alle deelnemers aan de conferentie.

We kijken al uit naar de ADE in 2024.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws)

 

 

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.