Alle fietssnelwegeninfo op één website met routeplanner

Fietssnelwegen.be kreeg een volledige make-over. Deze officiële overheidswebsite over fietssnelwegen en fietsostrades bevat nu meer en duidelijker kaartmateriaal, een geïntegreerde routeplanner én ook fietssnelweginformatie uit Brussel. De vernieuwde website verhoogt het gebruiksgemak van de fietsers.

De website fietssnelwegen.be is een gezamenlijk initiatief van de vijf Vlaamse provincies. Als bouwheer, subsidiegever en adviseur zorgen ze mee voor de uitbouw van het netwerk aan fietssnelwegen, samen met talrijke (overheids)partners. Daar hoort ook heldere communicatie naar (nieuwe) gebruikers, omwonenden en belanghebbenden bij. Het Brussels Hoofdstedelijk Gewest zet mee zijn schouders onder de nieuwe website en zal ook informatie over fietssnelwegen/cyclostrades en bijbehorende projecten uit Brussel aanbieden. Op die manier groeit fietssnelwegen.be /cyclostrades.be uit tot het centrale informatieplatform over fietssnelwegen in Vlaanderen en Brussel.

Fietssnelwegen.be staat open voor alle fietssnelwegeninformatie, los van welke overheid een fietssnelwegproject leidt, financiert of stuurt. Op die manier willen de initiatiefnemers, de Vlaamse provincies, en hun partner, het Brussels Gewest, het gebruik van de fietssnelweg promoten. Fietsers kennen geen grenzen en willen bij het vinden van hun informatie dus ook niet stoten op bestuurlijke grenzen. De provincies hopen de website in de toekomst nog te kunnen uitbreiden naar andere overheden en regio’s. Aangezien fietssnelwegen in volle ontwikkeling zijn, moet de website goed opgevolgd worden. Ondanks zorgvuldige controles en input van partners kan het altijd dat er informatie ontbreekt, gedateerd of foutief is. Informatie kan doorgegeven worden via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken., het contactformulier op de website of via een chatbericht op Facebook (@Fietssnelwegen).

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.