89 procent van inwoners Eerstelijnszone Dender ouder dan 18 kreeg eerste coronaprik

Tot op heden werden reeds 587.049 18+ burgers deels of volledig gevaccineerd, goed voor 86% van alle 18+ inwoners. In Eerstelijnszone Dender telden we op 4 juli 101.556 gevaccineerde 18 plussers, goed voor 89%. 405.553 18+ burgers volledig gevaccineerd, goed voor 45% van alle 18+ inwoners. In Eerstelijnszone Dender telden we op 4 juli 49.660 volledig gevaccineerde 18 plussers, goed voor 43%.

“In Hamme worden deze week 5 vaccinatiedagen voorzien, goed voor 5.215 uitnodigingen, waarvan slechts 1.487 voor hun eerste prik”, zegt Reinut Remmery, coördinator van Eerstelijnszone Dender. “In Dendermonde zijn 7 vaccinatiedagen voorzien, goed voor 7.517 burgers die werden uitgenodigd, waarvan slechts 1.385 voor hun tweede prik. Afgelopen week werden uitnodigingen verstuurd tot 16 juli. Bij het uitsturen van die uitnodigingen werd geboortejaar 2003 bereikt. Burgers die reeds een reguliere uitnodiging hebben ontvangen, kunnen niet meer opgeroepen worden via QVAX. Dat wil zeggen dat we via QVAX op dit moment 17-jarigen en jonger uitnodigen voor een last minute prik. Gezien de hoge aantallen no shows vordert ook deze lijst heel snel.”

Onmisbaar in heel deze vaccinatiecampagne zijn de vele medewerkers. “De steward op de parking, de steward die de temperatuur opmeet, de steward die jouw ticket geeft, de steward die jou de weg wijst, het administratief onthaal, de verpleegkundige die jouw medische voorgeschiedenis bevraagt, de vaccinator, de toezichthoudend arts, de steward die elke stoel ontsmet, de medewerker van ons callcenter die telefoon na telefoon elke burger tracht verder te helpen, …  Elk deel van de keten is onmisbaar.  Woorden schieten te kort om hun inzet en engagement in deze ongeziene campagne te omschrijven.  Wij kunnen hen niet genoeg danken.”

“Wij merken dat binnen deze vakantieperiode het steeds moeilijker wordt om voldoende medische profielen te vinden voor het bevragen van de medische voorgeschiedenis, het bereiden van de vaccins en het vaccineren zelf.  Ben jij zelf arts, verpleegkundige of vroedkundige of ken jij zo iemand die bereid is om zich te engageren binnen ons vaccinatiecentrum, geef dan zeker een seintje.  Iedere medewerker kan zelf bepalen hoe vaak en op welke momenten hij/zij zich engageert.  Mail jouw contactgegevens naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij contacteren jou zo snel mogelijk.”

Foto (c) Pexels.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.