80 procent van de Oost-Vlamingen is aan het werk

VDAB blijft zich inzetten om de werkzaamheidsgraad op de Vlaamse arbeidsmarkt tot 80% te krijgen. Volgens de laatste cijfers is 76% van de Vlaamse burgers tussen 20 en 64 jaar aan het werk. In Oost-Vlaanderen is de doelstelling al gehaald, want daar werkt 80% van de Oost-Vlaamse burgers. Dat blijkt uit de trendcijfers van de  enquête naar de arbeidskrachten (EAK) voor het tweede kwartaal van 2022 die het Steunpunt Werk heeft gepubliceerd.

Volgens cijfers van het Steunpunt Werk is 76% van de Vlaamse burgers tussen 20 en 64 jaar aan het werk. 22% van die groep is niet-beroepsactief (arbeidsongeschikt, student, gepensioneerd of thuisblijvende ouder) en 2% is werkzoekend. “We zijn er bijna, maar er is nog werk aan de winkel om de Vlaamse ambitie waar te maken. VDAB zet zich samen met zijn partners in om de niet-beroepsactieven aan het werk te helpen. Er is zoveel talent dat aan de slag kan, we staan klaar om iedere persoon hierbij te ondersteunen,” zegt Wim Adriaens, gedelegeerd bestuurder van VDAB.

In de provincie Oost-Vlaanderen is 80% van de burgers aan het werk, daarmee bereikt de Oost-Vlaamse werkzaamheidsgraad nu al de doelstelling die de Vlaamse regering voorop heeft gesteld voor 2030. 18% is niet-beroepsactief en 2% werkzoekend. “Deze werkzaamheidsgraad maakt me blij, ik ben trots dat VDAB dit in Oost-Vlaanderen heeft kunnen waarmaken, samen met zijn partners.” zegt Freddy Van Malderen, provinciaal directeur van VDAB Oost-Vlaanderen.

Beeld (c) VDAB.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.