63 gezinnen bestellen 226 bomen en 1.860 haagplanten

De komende jaren wil Lebbeke veel bomen aanplanten en dat kan niet zonder de hulp van de burgers. Tussen 1 en 21 november 2021 organiseerde het gemeentebestuur daarom een groepsaankoop voor bomen, heggen en hagen. Hoogstammen, halfstammen, heggen en hagen.

“Maar liefst 63 Lebbeekse gezinnen bestelden samen 226 bomen en 1860 heg- of haagplanten”, zegt schepen van Leefmilieu Goedele Uyttersprot (N-VA). “We kunnen daarom spreken van een zeer geslaagde actie.”

“Door het aanplanten van deze bomen, heggen en hagen kunnen private tuinen meer vergroenen en natuurlijker worden ingericht. Daarnaast kunnen deze bomen een substantiële bijdrage leveren in het bestrijden van het hitte-eilandeffect en het versterken van groenblauwe verbindingen.” zegt schepen van Klimaat Mike Torck (Groen). “We willen de deelnemende gezinnen dan ook bedanken om hun steentje bij te dragen.” Per boom kregen de deelnemers gratis een steunpaal en een boombinder mee samen met de nodige instructies om de bomen, heggen en hagen op de correcte manier te planten en te verzorgen.

(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.