381.804 EUR subsidies voor projecten van Oost-Vlamingen in landen in ontwikkeling

De Provincie Oost-Vlaanderen wil het draagvlak voor mondiale solidariteit verbreden en bijdragen aan de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen. Daarom verleent ze ook dit jaar subsidies aan 70 Oost-Vlaamse organisaties die een project hebben in een land in ontwikkeling.

“Met de steun van de Provincie Oost-Vlaanderen kunnen heel wat organisaties mondiale projecten realiseren. Zij werken hiervoor nauw samen met hun partner in het Zuiden. In Oost-Vlaanderen zetten ze actief in op bewustmaking en de verbreding van het draagvlak voor mondiale solidariteit. Door hun engagement maken ze internationale samenwerking tastbaar voor alle Oost-Vlamingen en dragen ze bij aan een meer rechtvaardige wereld”, volgens gedeputeerde Leentje Grillaert, bevoegd voor Mondiale solidariteit.

De projecten situeren zich in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. De organisaties zetten in op de verschillende domeinen van de duurzame ontwikkelingsdoelstellingen: gezondheid, onderwijs, schoon water en sanitair, klimaat, duurzame landbouw, voedselzekerheid, democratische inspraak, waardig werk, gelijkwaardigheid, … Het gaat over kleinschalige initiatieven die worden ondersteund door Oost-Vlamingen en diaspora gevestigd in Oost-Vlaanderen. Toch is de impact ervan niet te onderschatten.

Dat getuigt ook Patrick Van Speybroeck van de organisatie Vrienden van Difam die zich samen met de NGO Difam inzet voor voedselzekerheid en voedselonafhankelijkheid in Guatemala: “Met ons project worden 10 basisgroepen (350 gezinnen) versterkt voor een rationeel en verantwoord gebruik van bestaande lokale middelen. Het bewustzijn over het belang van een gezond dieet is vergroot en de groepen zetten meer in op duurzame landbouw door agrobosbouw, herbebossing, zaadselectie en organische meststoffen, en op duurzaam watergebruik dankzij de opvang van regenwater en artisanale waterfilters. Ook de opbrengst en inkomsten zijn verbeterd. Daardoor wordt de deelname van de hele familie aan het productieproces en de rol van de vrouw in de gezinseconomie erkend en versterkt.” Een korte omschrijving van ieder project is te vinden als bijlage of op deze overzichtskaart.

Foto (c) Provincie Oost-Vlaanderen.


(Redactioneel: 'TROS Radionieuws en driestroom.be)

Deze website gebruikt cookies zodat wij uw gebruikservaring kunnen verbeteren.
Klik hier voor meer informatie over deze cookies.

Door verder te gaan ga je hiermee akkoord...
Lees ook onze PRIVACY rules.