Puurs-Sint-Amands brengt boeken naar de klas

Sinds de herfstvakantie geldt voor de scholen code oranje. Een van de gevolgen is dat leerlingen niet meer naar de bib mogen komen. Maar dat wil in Puurs-Sint-Amands niet zeggen dat ze geen nieuwe boekjes meer kunnen ontdekken. De bib werkte immers een 'bib aan school' uit. Schepen van onderwijs, Hilde Van der Poorten, overhandigde alvast het eerste boekenpakket aan de directie van de Sint-Carolusschool in Ruisbroek.

Boeken voor alle lagereschoolkinderen

In een normaal schooljaar brengt elke klas van de 12 basisscholen in Puurs-Sint-Amands om de vier weken een bezoek aan één van de twee bibvestigingen. Maar nu code oranje geldt voor scholen, valt dit maandelijks bezoek weg. De bib van Puurs-Sint-Amands paste daar een mouw aan. Vanaf 17 november levert ze in elke basisschool voor elke klas een boekenpakket.

Boekenpakket op maat

De medewerkers van de bib kozen zorgvuldig voor elke klas een boekenpakket uit – op maat van het leesniveau. Het pakket bevat 3 boekjes per leerling en 12 extra boeken voor de klas. Daarbij gaat het zowel om informatieve boeken als om leesboeken en strips. Voor de jongere lezers zitten er ook prentenboeken bij.. Leerkrachten die graag boeken over een bepaald thema wensen, kunnen online een formulier invullen. En de boeken die de leerlingen al uitgeleend hadden tijdens het vorige klasbezoek? Die neemt de bib terug mee. 

Lezen blijft belangrijk

De bib van Puurs-Sint-Amands zet al jaar en dag in op leesbevordering. Het behoort dan ook tot haar kerntaken. De bib focust hierin vooral op het leesplezier en het leren kennen van de wondere wereld van literatuur en informatie. Dit doet ze in een normale werking onder andere via  klasbezoeken. Maar nu draait de bib dus de wereld om en brengt ze de boeken tot bij de scholen.

Tot aan de kerstvakantie

Voorlopig loopt het project tot aan de kerstvakantie. Net zoals bij alles blijft het afwachten wat de maatregelen nadien toelaten. Al hopen de bibmedewerkers weer snel de jonge lezers te mogen verwelkomen in de bib zelf.

(Redactioneel: TROS_Radionieuws )